niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K
Stempelkussen navullen reserve stempelinkt

Stempelkussen bijvullen

Met deze tips kun je stempelkussens makkelijk zelf navullen.

07 februari 2023

stempel van logo bloemist

Stempel schoonmaken

In dit blog leg ik je aan de hand van een aantal stappen uit hoe je een stempel schoonmaakt en hoe je deze het beste kunt bewaren.

17 januari 2023

7 soorten stempelkussen vergelijken uitleg en tips

Vergelijking 7 Soorten Stempelkussens

Welke inkt is het beste en welke inkt heb ik nodig voor mijn toepassing? In dit blog lees je er alles over.

24 oktober 2022

schoolstempel gepersonaliseerd voor juf en meester

Stempel voor leraren

Maak nakijkwerk leuker met deze te personaliseren juffen en meester stempels. Leverbaar in klassieke of zelfinktende uitvoering.

13 september 2022

COOLLAGE A CLOSER LOOK

COOLLAGE – A Closer Look

Ons boek is uit! Een kunstboek voor kinderen. In dit boek presenteren 45 gerenommeerde collagekunstenaars uit 29 landen ieder één van hun fantastische collagekunstwerken. Op de bladzijde naast het werk staan 12 ronde fragmenten uit het betreffende werk. Lukt het je om deze details in het werk terug te vinden? 

22 april 2022

Stempel voor beloning op school

Beloningsstempels maken

Hoe leuk is het om een eigen schoolstempel te hebben, waarmee je als juf of meester de werkjes van de kinderen kunt stempelen! Omdat ik veel workshops in het onderwijs geef konden deze schoolstempels daarom natuurlijk niet uitblijven! Eigen schoolstempel ontwerpen In onze ontwerptool kun je eenvoudig een ontwerp maken voor je eigen beloningsstempel. Je […]

08 maart 2022

stempel op stoffen zakje

Stempel op stof

Stof en stempels. Een perfecte combinatie! Ideaal om je huisstijl verder door te voeren op bijvoorbeeld stoffe zakjes of labels.

07 februari 2022

The Revival of Letterpress and Handmade Type

Get Impressed

Wauw! Samen met mijn letterpress helden deel ik de pagina’s in dit fantastische boek! Get Impressed -The Revival of Letterpress and Handmade Type

02 oktober 2021

stempel online ontwerpen

Online stempel ontwerpen

Snel en eenvoudig je stempel ontwerpen, van zakelijk tot creatief. Bestel en maak een stempel met je eigen ontwerp. In dit blog leg ik de ontwerptool uit.

07 september 2021

Taarttopper

Ik lanceerde een nieuwe website Taarttopperrr.nl Gepersonaliseerde taarttoppers voor verjaardagen, huwelijk en babyshowers, maar ook voor minder voor de hand liggende feestjes.

14 juli 2021

hoe worden stempels gemaakt

Hoe wordt een stempel gemaakt?

Benieuwd hoe een stempel wordt gemaakt? In dit blog leg ik je stap voor stap uit welke stappen er nodig zijn om tot een perfecte stempel te komen.

24 juni 2021

Grote stempel logo op doos laten maken

Stempel op dozen

Stempel je eigen dozen om je verpakkingen goedkoop zelf te bedrukken en een persoonlijke touch te geven.

19 april 2021

geboortekaartje stempelen colorplan park green

Zelf je geboortekaartje maken met stempels

Hoe je zelf je geboortekaartjes en doopsuikers maakt met stempels lees je in dit blog, met een wel heel gaaf voorbeeld op Colorplan Park Green papier.

10 maart 2021

koekstempel met tekening laten maken

Koekstempel laten maken

Na samen met mijn bakkende Instagram volgers geëxperimenteerd te hebben, is de koekstempel ook in het assortiment van Karakter Prints. Een stempel waarmee je deeg, koek en fondant kunt stempelen met een eigen logo, afbeelding, tekst of ontwerp. Koekstempel, deegstempel, kleistempel, zeepstempel?! Het is natuurlijk lastig een naam te geven aan deze stempel. Doordat hij […]

13 februari 2021

zelfinktende stempel trodat

Zelfinktende stempels

Deze stempels met ingebouwd inktkussen zijn ideaal voor het gebruik op kantoor, bij boekhouding, voor stempelkaarten en garages.

08 januari 2021

logostempel laten maken

Vernieuwde stempels

Meer detail, een snellere levertijd en een langere levensduur. Maak kennis met mijn vernieuwde stempels! Met precisie gemaakt om een hoogwaardige lasersnijder

11 november 2020

grote stempel laten maken met trodat 9054 inktkussen

Grote stempel

Op zoek naar een grote en betaalbare stempel? Ik neem je graag mee in de verschillende mogelijkheden en vertel je welke voor- en nadelen er zijn bij de verschillende stempels.

21 juni 2020

Letterpress wenskaarten zwart wit met gekleurde zijkanten

Letterpress wenskaarten

Gave zwarte typografie in combinatie met fel gekleurde zijkanten. Deze handgedrukte kaarten zijn vanaf nu te koop!

02 mei 2020

Bart Heesen Karakter Prints raamgedicht Jaap Robben de Klingerberg Blerick

Raamgedichten in Venlo

Raamgedichten van Jaap Robben, Bette Westera en K Schippers mocht ik ter plekken voorzien van een collage en illustratie. Straatpoëzie in Venlo!

11 april 2020

houten stadsplattegrond utrecht lasergesneden uit multiplex

Houten plattegrond laten maken

In samenwerking met de Frisfabriek maken we houten plattegronden op maat voor elk dorp of stad. Gelaserd uit 3mm hout.

27 maart 2020

origineel letterpress geboortekaartje retro look

Laten we samenwerken!

Wil je een eigen collectie letterpress geboortekaartjes ontwerpen? Ik werk graag met je samen!

18 maart 2020

klassiek letterpress geboortekaartje

Klassiek letterpress geboortekaartje

Met in mijn achterhoofd een familietraditie van 400 jaar oud mocht ik dit bijzondere letterpress geboortekaartje ontwerpen en drukken.

27 januari 2020

papieren tassen bedrukken met grote stempel

Goedkope grote stempel laten maken

Tasjes, doosjes of kratjes in kleine oplage bedrukken? Denk eens aan een grote stempel!

14 januari 2020

Origineel geboortekaartje op hout met gelazerd acryl figuur

Geboortekaartje op hout

Met trots presenteer ik mijn nieuwe serie houten geboortekaartjes. Een serie die de eenvoud en het stoere van stempels en hout combineert met de warme uitstraling van half transparant acryl en touw. Een ijzersterke combinatie die zorgt voor mooie en bijzondere geboortekaartjes zonder dat deze de hoofdprijs kosten.

05 januari 2020

retro letterpress geboortekaartje hert

Nieuwe letterpress geboortekaartjes

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan meerdere series kaartjes. De eerste serie staat nu online. Deze serie originele geboortekaartjes met gave retro illustraties werd gemaakt tijdens de stageperiode van Dewi. Zij volgt een opleiding tot illustrator en ging aan de slag met haar eigen serie originele kaartjes.

23 december 2019

Zwarte foliedruk op zwart Colorplan Ebony Black papier

Back to Black

Zwart op zwart drukken door contrasten te zoeken tussen papier en druk. Glanzend zwarte foliedruk op Colorplan Ebony Black papier.

03 december 2019

limburg herdenkt workshop oorlog

75 jaar vrijheid

6 Creatieve workshops op basis van een oorlogsverhaal in het kader van 75 jaar bevrijding in streekmuseum Peel en Maas met de kinderen van IKC de Kemp.

28 november 2019

letterpress geboortekaartje kleur op snede fluor oranje

Gekleurde zijkanten papier

Je hebt ze vast wel eens gezien. Letterpress geboortekaartjes of visitekaartjes met gekleurde randen. Deze randen geven je kaartje een bijzondere uitstraling. Met creatief gebruik van kleuren is dit de perfecte finishing touch voor je bijzondere geboortekaartje of ander drukwerk.

07 november 2019

Creatieve workshop werkzoekenden Tintenkillers

Inspiratiemiddag werkzoekenden

30 werkzoekenden uit de gemeente Peel en Maas namen gisteren deel aan een van de twee workshops die ik met Tintenkillers mocht verzorgen tijdens het inspiratievent verzorgd door bibliotheek Peel en Maas. Met tape, oude tijdschriften en een reeks opdrachten die elkaar in rap tempo afwisselden werden mensen uit hun comfort zone getrokken om te […]

23 oktober 2019

workshop stof bedrukken basisschool

Stof bedrukken

Vandaag gingen we geheel in lijn met het Kinderboekenweek thema op reis naar Zuid-Amerika om stof te bedrukken. Weet je wel dat werelddeel waar Egypte, Nigeria en Amerika in ligt!

04 oktober 2019

nieuwe website karakter prints korting

Nieuwe website!

Jaaaaaa! Hij is online. Na bijna een jaar hard werken staat de nieuwe website dan eindelijk online! Zoals je ziet is er een hoop verandert. Nieuwe huisstijl, andere lay-out en veel meer producten. En voor jou natuurlijk een mooie kortingsactie!

20 september 2019

Blinddruk stempel laten maken Relief drukken in papier

Visitekaartjes met preegstempel

Met een preegstempel druk je jouw logo, tekst of afbeelding met reliëf in papier. Geef een bijzondere en luxe uitstraling aan jouw visitekaartjes.

20 september 2019

Origineel geboortekaartje met borduurpatroon

Origineel letterpress geboortekaartje

Een geboortekaartje versturen met naald en draad? Voor Puk deden we het! De ontvanger kon zo het borduurpatroon verder afmaken.

20 september 2019

Origineel verjaardagskaartje

Origineel verjaardagskaartje

Wanneer je 3 wordt wil je natuurlijk kunnen spelen met de uitnodiging voor je verjaardag! Voor Daan mocht ik al meerdere gestempelde uitnodigingen ontwerpen en maken. Dit jaar vertelde zijn moeder dat hij graag op de trampoline speelde. Aanleiding voor mij om eens aan de slag te gaan met een creatieve uitnodiging! Het ontwerp tekende […]

03 september 2019

Letterpress trouwkaart op zelfgemaakt papier

Letterpress trouwkaart handgeschept papier

Het afgelopen trouwseizoen maakt eik weer verschillende trouwkaarten. Een aantal daarvan werden gedrukt op handgeschept papier. Het karakter van dit papier met z’n oneffenheden en schepranden in combinatie met letterpress zorgen voor een heel bijzondere uitstraling. En het leukste! Dit hoeft nog niet eens duur te zijn! Zelf papier maken Bruidegom Rick besloot zelf papier […]

19 augustus 2019

Amos Kennedy JR en Karakter Prints

Levende legendes ontmoeten

Op uitnodiging van Mizdruk mocht ik gisteren weer eens naar Eindhoven. Dit keer voor een Meet and Greet met de levende legende Amos Kennedy Jr. Als er een school of bad printing zou bestaan zouden Amos en JW (Mizdruk) de lectoren zijn. Hun kleurrijke prints en no-noncence mentaliteit staan een heel eind af van mijn […]

17 juni 2019

Stempels voor geboortekaartje en enveloppen

Geboortekaartje stempelen

De afgelopen weken zijn er weer verschillende klanten aan de slag gegaan om hun eigen geboortekaartjes te stempelen. Mooie papieren in combinatie met het unieke karakter van een stempel zorgde voor gave eindresultaten. Geboortestempel Een geboortestempel kan ik op maat voor jullie ontwerpen. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een ontwerp aan te leveren. […]

17 april 2019

Op maat gemaakte lakstempel met logo

Lakstempel

Je kent ze vast wel! De mooie zegels die vroeger met een soort van kaarsenvet werden gebruikt om documenten te verzegelen. Deze lakzegels kun je nog steeds maken doormiddel van een op maat gemaakte lakstempel! Hoe werkt een lakstempel? Het eeuwenoude principe van een lakstempel werkt eigenlijk nog steeds hetzelfde. In de afgelopen jaren hebben […]

11 april 2019

Geboortekaartje met tekst verdiept gedrukt

Letterpress zonder inkt

Een van de meest bijzondere afwerkingen in letterpress is de blinddruk. Hierbij wordt een afbeelding of tekst in het papier gedrukt zonder het gebruik van inkt. Door de diepe indruk in het papier blijft de afdruk goed leesbaar. Een geboortekaartje of trouwkaart krijgt hierbij een luxe uitstraling. De komende weken zul je op social media […]

05 april 2019

Taal op basisschool met kunst

Dit zijn geen letters!

Wat zie je? Voorovergebogen kijken we in de kring in oude kisten. Wat zit er in? Draken, ruimteschepen of 4-koppige draken? Één antwoord is vandaag verboden….Letters! Want het zijn absoluut geen letters! Groep 4/5 van basisschool het Spick in Beesel is bezig met het thema techniek. Telefonie en ruimtevaart werden al besproken. Vandaag gaan we ervaren […]

05 april 2019

Workshop communiceren doormiddel van beeld

Met je billen in de poep

wonen in de klinkerberg Wanneer we vanochtend in groep 3 onderzoeken hoe het is om te wonen in de Blerickse wijk Klingerberg barst het van het optimisme. De school is fijn en er zijn veel vriendjes en vriendinnetjes waarmee heerlijk samengespeeld wordt op het schoolplein. Dat het schoolplein de afgelopen jaren door vandalisme behoorlijk is […]

27 maart 2019

logostempel voor linda festival

Gepersonaliseerde stempel laten maken

Laat een stempel maken van je bedrijfslogo, website, naam of blog en ontdek welke mogelijkheden er zijn. Wedden dat je hem op dingen gaat stempelen waar je nu nog geen weet van hebt! Stempel laten maken Je kunt je eigen ontwerp uploaden via mijn website,. Wanneer ik de bestelling binnen heb maak ik het bestand […]

09 maart 2019

Visitekaartje met koperfolie voor Huys

Foliedruk

Een van de trends van afgelopen jaren is toch wel foliedruk gebleken. In plaats van inkt wordt – veelal een laagje koper- of goudfolie- gebruikt om een glanzend effect te drukken op het papier. Een kaartje krijgt hiermee een bijzondere en luxe uitstraling. Wat is foliedruk? Bij foliedruk wordt hitte gebruikt om een folie op […]

06 maart 2019

Hout bedrukken met een stempel

Geboortekaartje op hout

Een geboortekaartje op hout kun je zelf maken met een gave geboortestempel. Door de uitstraling van het hout in combinatie met het authentieke karakter van een stempel krijg je een stoere en unieke uitstraling. Hoe werkt dit? Wanneer je jullie geboortekaartje op hout zou willen laten drukken kijken we vooraf samen naar jullie wensen. Wellicht […]

26 februari 2019

Kinderen drukken zelf met oude drukpersen

Workshop drukken

Inspiratie in Meterik Aan een inspirerende omgeving geen gebrek bij Basisschool onder de Wieken in Meterik! Waar de kinderen van groep 7 en 8 al enkele weken spraken over communicatie mocht de creatieve ruimte vandaag omgebouwd worden tot een heuse drukkerij, incl persen, oude letters en veel kleurrijke inkt. Aan mij de eer om deze […]

23 februari 2019

workshop letters en stempels ontwerpen kinderen

Workshops stempels maken

Letters herkennen? Voordat we vanochtend stempels gaan maken onderzoeken we hoe het kan dat we allemaal dezelfde kant op wijzen wanneer gevraagd wordt de letters aan te wijzen die bij een computergame, Chinees restaurant of officiële brief zouden passen? Vorm lijkt alles bepalend voor de wijze waarop groep 1 t/m 7 van BS Bösdael in […]

23 februari 2019

Volvlak letterpress geboortekaartje

Wat is een letterpress volvlak?

Hoewel ik vind dat ‘less is more’ bij letterpress absoluut van toepassing is zijn er diverse afwerkingstechnieken mogelijk. Denk een termen als een preeg, moet, volvlak, foliedruk, blinddruk, kleur op snede enzovoorts. De komende tijd probeer ik hier wat meer info te verschaffen over deze mogelijkheden en leg ik uit wat ik hierin voor jullie […]

14 januari 2019

Uitsnede collage van Tintenkillers

Karakter Exposeert

Je leest het goed! Het werk van Karakter Print hangt open en bloot in een openbare ruimte! Bibliotheek Venlo bood ons de mogelijkheid om ons werk te laten zien in Stek Venlo (de inpandige horecagelegenheid van de bibliotheek) ‘Ons’ omdat naast mijn druksels het podium wordt gedeeld met Rob Benders (Regentag). Samen opende we afgelopen […]

07 januari 2019

Geboortekaartje met blinddruk

Blind wat? Een blinddruk is een techniek die veel gebruikt wordt in letterpress. Bij een geboortekaartje met blinddruk wordt een van de drukgangen zonder inkt gedrukt. Door de kracht van de persen is het mogelijk een afbeelding verdiept in het papier te drukken. Er ontstaat dan een gaaf reliëf in het dikke papier wat ook […]

17 november 2018

Origineel geboortekaartje handgetekend gestempeld en contour gesneden

Origineel geboortekaartje

Soms staat de inspiratie letterlijk voor je neus. Dat gebeurde deze zomer toen de toekomstige ouders van Rikke hun prachtige blauwe Volvo voor m’n studio parkeerden. Ze kwamen binnen met open vizier en waren op zoek naar een origineel geboortekaartje voor hun kindje. Het lag toen nog in het midden of het een stempel zou worden […]

07 november 2018

Favorites Live poster

Flavourites Live, Print & Inspire en het Bruydshuys

De komende maand stap ik 3 keer in mijn auto om het land in te gaan met Karakter. Ik zal live gaan printen tijdens 3 gave evenementen in Utrecht, Amsterdam en Gorinchem. Classic Romantic Wedding Event Het Bruidshuys organiseert een exclusief wedding event voor aanstaande bruidsparen. Op uitnodiging van Pam vd Dungen mag ik hier […]

29 oktober 2018

Zelf geboortekaartje maken met stempels

Geboortestempel

Een geboortestempel is een mooie manier om zelf een bijdragen te leveren aan het geboortekaartjes van je zoon of dochter. Er zijn legio combinaties mogelijk, zodat elk kaartje past bij jullie gezin! Geboortestempel laten maken Karakter heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het maken van geboortestempels. Naast een eigen collectie werken we veel op maat. […]

07 september 2018

Dozen bedrukken in kleine oplage met stempels

Dozen stempelen

Dozen stempelen is waarschijnlijk de goedkoopste vorm van het bedrukken van maatwerk verpakkingen. Waar je bij dozenfirma’s al snel 10.000 en meer dozen moet bestellen, kan een stempel al renderen bij een beperkte oplage. Daarom waarschijnlijk ook dat er door mij steeds meer stempels voor dozen worden gemaakt.  UPDATE! Vanwege de groeiende vraag naar een […]

02 september 2018

stempel van tekeningen gemaakt

stempel van tekening

Natuurlijk is het mogelijk om van elk digitaal ontwerp een stempel te bestellen, maar ook een stempel van tekening is heel goed te maken. Het is bijvoorbeeld leuk om een stempel van een kindertekening te laten maken voor bv een juffen- en meesterstempel, een geboortekaartje (voor de kleine broer of zus) of als tastbare herinnering […]

08 augustus 2018

Letterpress geboortekaartje blauw

letterpress petrol

 And the winner is Petrol! De trendkleur van dit jaar is absoluut petrol. Deze diepe kleur in varianten van diepblauw, tot zeegroen werd in de eerste helft van het jaar het meest door mij op kleur gemengd voor de letterpress geboortekaartjes en uitnodigingen die de laatste maanden door de pers rolden. De petrol kleur contrasteert […]

07 juni 2018

Karakter Prints in Seasons

Karakter Prints in Seasons

Maar liefst 6 volle pagina’s over Karakter Prints verschenen er afgelopen maand in tijdschrift Seasons. Seasons nam een kijkje in mijn studio en de geschoten foto’s kwamen groot uitgelicht terug in het artikel. In het artikel vertelde ik over de weg die ik bewandeld heb om van hulpverlener uiteindelijk naar het drukkersvak te groeien. Ongelooflijk […]

07 juni 2018

Geboortekaartje zwart wit grote letter

3,2,1…GO!

Een nieuwe serie kaartjes bij Karakter Prints! Een serie die tegenmoet komt aan de diverse wensen van klanten en past binnen elk budget. Wat houdt het in? De 3,2,1…GO! serie is zo ontworpen dat de kaarten geschikt zijn voor 3 verschillende drukvormen. Alle vormen leveren een mooi resultaat op, maar iedere vorm heeft zijn eigen […]

14 mei 2018

stempel logo laten maken

Stempel op maat laten maken

Dat stempels heel divers ingezet kunnen worden bewijst de afgelopen maand maar weer eens. Zo maakte ik geboortestempels, visitekaartjes stempels, stempels voor op hout en tasjes en natuurlijk een heleboel stempels waarvan ik de uiteindelijke bestemming helemaal niet ken. Geboortestempel Een hardloper op dit moment is de stempel voor geboortekaartjes. Steeds meer toekomstige ouders laten […]

14 mei 2018

Team collage vs Letterpress

Boekdruk vs Collagekunst

Samenwerken Wat gebeurd er wanneer je een aantal ambachtelijk drukkers en collegekunstenaars bij elkaar in een studio stopt? Afgelopen week namen we de proef op de som. De toon werd bij aanvang meteen gezet. Onderlinge herkenning maakte dat we het eerste uur bestede aan oeverloos gezever over onze gedeelde passie. Analoog beeld, het combineren van […]

26 maart 2018

Zwart wit geboortekaartje

Letterpress Zwart Wit

Zwart wit saai? Echt niet! Letterpress geboortekaartjes of trouwkaarten in zwart wit hoeven helemaal niet saai te zijn. Sterker nog…Met een mooi ontwerp en het juiste papier blijkt een zwart wit letterpress kaart bijzonder stijlvol te zijn. Less is more Zwart wit drukwerk leent zich bijzonder goed voor basic ontwerpen. Door de diepe indruk in […]

15 maart 2018

Geboortekaartje drukken op hout

Geboortekaartje op hout

De afgelopen maanden heb ik verschillende geboortekaartjes op hout gemaakt. Voor het maken van de afdruk maakte ik gebruik van een stempel op hout. Het stoere karakter en de authentieke look van een stempel geven het kaartje een bijzondere uitstraling. Het maakt hierbij niet uit of je kiest voor een strak design of juist wat […]

06 maart 2018

Stempel voor verpakkingen Creme de la Creme

Stempel voor verpakkingen

Sommige opdrachten zijn heel vervelend. Zo ook deze voor Creme de la Creme. Om binding te krijgen met het ambachtelijke product van Liesbeth kreeg ik tot twee keer toe een heerlijke zak handgemaakte Caramels opgestuurd. Life sucks!Liesbeth vroeg me een stempel te ontwerpen en maken voor de verpakkingen van haar caramels. Verpakkingen bedrukken De basis […]

04 maart 2018

Grote logo stempel wiegstempel

Grote stempels laten maken

Een grote stempel laten maken tot A4 formaat kan! Het is belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. In dit blog de belangrijkste aandachtspunten

02 februari 2018

Stempels voor styling bruiloft

Styling Bruiloft

Een stempel is een ideaal middel om je bruiloft tot in de puntjes te verzorgen. Een enkele stempel kun je inzetten voor save the dates, trouwkaarten, labels aan trouwboeketten en tafelschikkingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de stempel die ik maakte voor de bruiloft van Suzanne en Koen. Ik zag het resultaat laatst bijkomen op […]

02 januari 2018

Karakter Prints bij L! Ongerweag

L1 Ongerwaeg

Een aantal weken geleden stond de cameraploeg van L1 Ongerwaeg plots voor de deur. Bas van der Zwaan en zijn mannen lopen spontaan binnen bij onbekende Limburgers om een portret te maken. Vanaf de 1e minuut draait de camera dus voor mij wel even spannend hoe het eindresultaat er uit zou zien en zie hier […]

29 december 2017

Karakter Prints op Etsy beurs

Etsy made in NL Maastricht edition

Afgelopen weekend vond de Etsy made in NL Maastricht Edition plaats in de Lambert in Maastricht. De organisatie was in handen van de dames van de Supermarket. Foto’s door Jonathon Vos Photography Ik stond al vaker op evenementen, maar nog nooit mocht ik in zo’n imposante omgeving staan als die van de Lambert -een oude […]

29 november 2017

Gedicht handgedrukt Lttrprints

Lttrprints

De mooiste samenwerkingen ontstaan door toevallige ontmoetingen! Tijdens de Dutch Design Week ontmoette ik Judith Nieken van Lttrvreters in de drukkerij van Mizdruk.Een dag later drukke ik een door haar bedachte tekst/print en een week later was lttrprints geboren. Ltrrprints is een analoog een-tweetje tussen Lttrvreters (tekst) en Karakter Prints (druk). De teksten van Judith […]

27 november 2017

Ontwerp van uitnodiging voor verjaardag

Stempel laten ontwerpen

Regelmatig wordt me gevraagd of het mogelijk is een stempel te laten ontwerpen. Dit kan zeker en is zelfs een van mijn favoriete werkzaamheden. Dit omdat ik samen met je op zoek kan gaan naar een passend ontwerp. Een stempel leent zich vaak bijzonder goed voor allerlei leuke toepassingen. Van trouwkaart, tot geboortekaart en van […]

14 oktober 2017

Geboortestempel voor creatief geboortekaartje

geboortekaartje stempelen

Naast het letterpress drukken van kaartjes kun je natuurlijk ook een geboortekaartje stempelen. Bij Karakter kun je terecht voor het laten maken van maatwerk stempels. Steeds meer klanten weten me te vinden voor stempels die ze zelf gebruiken om een geboortekaartje te stempelen. Soms enkel de envelop, maar ook vaak het complete kaartje. Ik kan […]

12 oktober 2017

Letterpress visitekaartjes met gele symbolen

Letterpress visitekaartjes ECI

Koningslust, wie kent het niet! Geboortegrond van Karakter Prints en de helft van Studio Denk. Na elkaar jaren niet gezien te hebben kruisen zo nu en dan onze muzikale en creatieve wegen. Recent mocht ik de door hun ontworpen visitekaartjes van ECI Cultuurfabriek in Roermond drukken in letterpress. Iconisch Maar liefst 6 verschillende visitekaartjes mochten er […]

12 september 2017

Letterpress kadobon op bierpapier

Bijzondere cadeaubon in letterpress

Een tijdje terug kreeg ik van de Zoes in Helden de vrijheid om een bijzondere kadobon te mogen bedenken en maken. De Zoes is een lokaal restaurant waar meer dan 280 soorten bier geserveerd worden. De nieuwe eigenaar (3e generatie v Soest) heeft een eigentijdse zaak neergezet, waarin alles tot in de puntjes verzorgd is. […]

29 augustus 2017

Letterpress en collage

Freaks out of Control

Een traditionele drukker zich rot zou schrikken. Alle regeltje van het ambachtelijke drukken werden vandaag al dan niet bewust en soms zelfs noodzakelijk genegeerd in het experiment wat ik aanging met collagekunstenaar Rob Benders. Meer dan eens kruiste onze wegen in het basisonderwijs waar we afzonderlijk van elkaar workshops aan kids zaten (in ons geval […]

26 juli 2017

Letterpress Trouwkaart in oud roze

Letterpress trouwkaart

In het voorjaar is het goed te merken dat het trouwseizoen weer begonnen is. Verliefde koppels melden zich dan voor een letterpress trouwkaart om hun gasten een bijzondere uitnodiging voor hun huwelijk te sturen. Ook dit jaar mocht ik weer diverse trouwkaarten ontwerpen en drukken. Qua stijl liep het uiteen van bohemian tot strak. Net […]

07 juni 2017

geboortekaartje met Illustratie in letterpress gedrukt

Fluor kleuren in Letterpress

De kracht van letterpress zit hem vaak in de eenvoud. Een subtiele afbeelding op een mooi papier kan een bijzonder kaartje opleveren. Ook kleur is hierin heel belangrijk. Het gebruik van Fluor kleuren in Letterpress kan daarbij ook voor bijzondere resultaten zorgen. Van Son Bij Karakter worden de inkten van Van Son gebruikt. Deze inktfabrikant […]

29 mei 2017

Drukworkshop met kinderen

Over letters die geen letters zijn

Twee oude kisten stonden deze donderdagmiddag op de tafel van het creatieve lokaal van Basisschool Mikado in Blerick. Kinderen uit regio Venlo schoven aan om ze te bekijken. Wat zou er in zitten? Verf? Schatten? Geld? Nee het waren GEEN letters! En toen werd het even verwarrend; ‘maar het zijn toch…’ “NEE, het zijn geen […]

13 april 2017

Stand Karakter Prints Creative Life

Creative Life 2017, een impressie

Uhm is het nog te laat om te bloggen over Creative Life? Ach, weet je….ik doe het gewoon!24,25 en 26 maart deelde is samen met Linda van Studio Dada een stand in de te gekke Werkspoorkathedraal in Utrecht, tijdens Creative Life. Een evenement waar ik tussen de tofste illustratoren, webshops, plantenwinkels (waaronder onze overburen van […]

01 april 2017

Drukworkshop op evenement

Karakter Prints interview

Come in blank, combine and have fun! Met deze ‘drukkerswijsheid’  sloot ik mijn eerste internationale interview af met de mensen van weloveletterpress. Een internationale letterpress website die probeert een totaal overzicht te maken van alle letterpress shops wereldwijd. Karakter Prints werd geïnterviewd vanwege de workshops die ik sinds een tijd geef en ook via hun site […]

21 maart 2017

Stempelworkshop op basisschool

stempelworkshop kinderen bs de Kasteeltuin

Workshop kwaliteiten Bij Basisschool de Kasteeltuin in Roermond gaan ze aan de slag met kwaliteiten. Hoe herken je deze? Kun je deze benoemen naar jezelf en anderen? en wat betekenen ze? Het kwaliteitenspel werd gebruikt, maar graag zouden ze hier verdieping in aanbrengen om het levendiger en tastbaarder te maken. Stempelworkshop De afgelopen week was ik op […]

02 februari 2017

Zwart op zwart letterpress visitekaartje

Letterpress visitekaartje

Het reliëf en de vette inkt van dit letterpress visitekaartje, geven dit zwart op zwart gedrukte kaartje een bijzonder stijlvol karakter.  Sinds kort heeft Karakter Prints enkele nieuwe bijzondere papiersoorten op voorraad. Mooie dikke papieren, met een authentieke en natuurlijke uitstraling die ook nog eens zacht zijn – waardoor er mooi, strakke indrukken gedrukt kunnen […]

19 januari 2017

Kinderworkshop festival Egopop

Bye Bye 2016!

Het jaar is alweer voorbij. Voorbij gevlogen kan ik gerust stellen! Het was een jaar waarin weer veel gebeurde. Ik kan me soms nog moeilijk voorstellen dat Karakter Prints slechts z’n tweede volle jaar achter de rug heeft. Twee jaar geleden had ik al werkend aan m’n keukentafel niet durven dromen dat ik momenteel bijna […]

10 januari 2017

Drukken op een trapdegel

Letterpress workshop

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om te drukken op een trapdegel, handdegel of cilinderpers? Al langer lopen modderen met het maken van polymeerplaatjes? Of ben je benieuwd of letterpress drukken iets voor je is? Kom dan eens een (mid)dagje op bezoek in Limburg voor een workshop letterpress!   DIY Letterpress Enkele jaren […]

02 november 2016

Letterpress poster So what

Dutch Design Week

De beste ideeën worden last-minute bedacht! Zo ook mijn weg naar de Dutch Design Week. JW van Mizdruk Letterpress heeft een belachelijk tof atelier op het al net zo inspirerende Sectie-C in Eindhoven. ‘Of ik zin had om tijdens de DDW te komen drukken?’ ‘Uhm, JA!’ En zo gebeurde het dat ik van de ene […]

26 oktober 2016

Karakter Prints poster bij Seven Couches

In de media: Karakter op Sevencouches

Wall Candy! Dat is de benaming die Mardou van Sevencouches gaf aan haar nieuwe prints. Een van deze prints was de Formidable letterpress poster van Karakter. Op haar Blog schreef ze er een stukje over en ook op haar Instagram account met 72K volgers (ik heb nog even te gaan) werd een foto geplaatst. Thnx […]

09 september 2016

Stempel op maat gemaakt

stempel laten ontwerpen

Dagelijks krijg ik aanvragen voor stempels van logo’s, geboortekaartjes en andere ontwerpen aangeleverd. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen beschikt over een logo, ontwerpvaardigheden en/of hier geen tijd voor vrij kan maken. Daarom is het bij Karakter ook mogelijk een persoonlijk ontwerp voor een stempel te laten maken. Een stempel laten ontwerpen; hoe ga […]

17 augustus 2016

Drukken van natuurlijke materialen

Drukken met natuurlijke materialen

Design Academie Eindhoven Ik werk graag samen met anderen. Het levert altijd nieuwe ideeën en prikkels op, terwijl het je tegelijkertijd dwingt om alledaagse werkzaamheden los te laten en tijd te investeren in nieuwe dingen. Toen Anne Kamps van de Design Academie Eindhoven me een tijd terug benaderde met de vraag om, in het kader van […]

06 juli 2016

Preegstempel van logo de Zoes

Letterpress kadobon de Zoes

Wanneer je een horecagelegenheid opent met meer dan 200 bieren op de kaart wil je natuurlijk een bon die aansluit bij het concept. Samen met Frank, eigenaar van de Zoes in Helden (tevens m’n achterbuurman) gingen we daarom op zoek naar een kadobon die aansluit bij het totale concept. Preuve, Prooste, Praote Onder dit slogan […]

16 juni 2016

Tattoo stempels op festival Egopop

Druktemakers op Egopop

Karakter Prints op een festival! Jazeker! Wat me als muzikant niet lukte, lukt nu dan alsnog als drukker. Zoals jullie wellicht weten is Karakter Prints sinds kort uitgebreid met een speciale kinderafdeling. Onder de naam Druktemakers geef ik workshops en ben ik in te huren voor educatieve activiteiten en evenementen rond boekdruk en creativiteit. En […]

31 mei 2016

Letterpress geboortekaartje met kleur op snede

Fluor Roze letterpress geboortekaartje

Fluor roze…dat knalt! Zo mooi kan enkel typografie op een geboortekaartjes zijn! Dit fluor roze letterpress geboortekaartje werd gedrukt op helder wit 700 grams papier, een kleurencombinatie die absoluut opvalt. De afwijkende felgroene kleur aan de zijkant maakte dit eigenwijze geboortekaartje helemaal af. Dat het kaartje veel reacties opriep mocht in enkele weken later ervaren […]

25 april 2016

Papieren tasjes bedrukken met stempel

stempel voor papieren tassen

Sinds 1 januari 2016 krijg je in winkels geen plastic tassen meer. Papieren tassen zijn een mooi en milieuvriendelijk alternatief en zijn de afgelopen maanden het straatbeeld aan het veroveren. De natuurlijke uitstraling van de tasjes is veel mooier dan al het glimmende plastic. Omdat het zeker voor de kleinere winkels en webshops onhandig is […]

20 april 2016

Letterpress wenskaart Koekoek

Mooi Makers

Al een tijdje heb ik contact met de dames van webshop Mooi Makers. Met een dikke nadruk op dames, want een man ontbrak tot voor kort in een steeds groter wordende groep ondernemers en ontwerpers die via deze website hun producten aanbieden….en dat kan natuurlijk echt niet! 😉 Lisanne en Kelly zijn de enthousiaste eigenaren […]

20 april 2016

European Artistic Craft Days Drukken

European Artistic Craft Days

Sinds 2012 worden de European Artistic Crafts Days georganiseerd en dit jaar doet Nederland voor de eerste keer mee! Tijdens de EACD wordt de rijkdom getoond van vakmanschap, producten, technieken, innovatie en erfgoed. In 19 landen worden op 1, 2 en 3 april speciale evenementen georganiseerd. Drie dagen lang staan de creatieve ambachten in de spotlights. […]

18 maart 2016

Karakter Prints bij Happymakersblog

Karakter op HappyMakersBlog

Het pinkroze Happy Valentine’s blog! Dat was de categorie bij uitstek voor de fluor hart print die ik maakte met Amber Delahaye. De print werd op het blog van Monique van de Vlist, voormalig artdirector bij 101woonideeën geselecteerd tussen allerlei ander tof valentijns-artwork.

18 februari 2016

Geboortekaartje op Moinho gerecycled papier

geboortekaartje op gerecycled papier

Een simpel ontwerp in één kleur op wit papier en dan toch zo bijzonder! De authentieke stijl van letterpress zorgt als snel voor een kaartje dat indruk maakt. Wanneer dat kaartje dan ook nog eens gedrukt wordt op een uniek papier, weet je zeker dat je iets speciaals hebt. Voor Pien mocht ik onlangs een kaartje […]

20 januari 2016

Geboortekaartje zwart wit grote letter

Standaard assortiment letterpress geboortekaartjes

Je wilt een letterpress geboortekaartje, maar beschikt niet over ontwerpers-skills of een vormgever in je omgeving? Geen probleem! Naast de mogelijkheid om bij Karakter een eigen ontwerp te laten maken vanaf 75 euro, bieden we nu ook enkele standaardontwerpen aan in de webshop. Op deze manier proberen we authentieke kaartjes voor iedereen toegankelijk te maken. Hoe […]

06 januari 2016

Letterpress wenskaart Feisty Favourites

Karakter in lijst originele kerstkaarten

Leuke verassing! Vandaag kwam ik het ‘wij wensen je’ kaartje, wat ik maakte met feisty favourites tegen in een lijst met tips voor leuke kerstkaarten op het blog van Love That. Altijd leuk als je producten opgepikt worden voor dit soort lijstjes!

30 november 2015

Letterpress geboortekaartje zilver en roze

Letterpress Geboortekaartje Lola

Op het moment van schrijven ligt de hele familie te rusten. Een dikke twee weken geleden werd onze lieve dochter Lola geboren. Uiteraard ontwierp en drukte ik haar geboortekaartje zelf! Waar ik voornamelijk op wit en bruin papier druk ging ik voor dit kaartje op zoek naar een alternatief. Dit vond ik in Peregrina Majestic Petal […]

28 november 2015

Bart Heesen in VtWonen

Karakter Prints in vtWonen

Yes! De afgelopen week stond ik met Karakter Prints in vtWonen! Karakter stond tussen allerlei leuken andere adressen in de rubriek gespot in de extra uitgebreide decembereditie van het no. 1 woontijdschrift van Nederland. Dat ik hier, na iets meer dan een jaar bezig te zijn, in mag staan voelt super goed!  In het stukje over […]

28 november 2015

Letterpress geboortekaartje met motor

Letterpress geboortekaartje Fender

Het maken van het letterpress geboortekaartje voor Fender werd een hele uitdaging. Door een gebroken vinger, werd het voor mij drukken met een handicap. Gelukkig sprong ontwerpen van het kaartje, Frank Jacobs van Oogvoer bij voor hand en spandiensten en kregen Stef en Saskia tijdig hun kaartje. Letterpress en… In het kaartje combineerde we verschillende technieken. […]

25 oktober 2015

Voorbeelden van op maat gemaakte stempels

Geboortestempel

Een geboortestempel is een absolute trend. Steeds vaker kiezen ouders voor deze gave optie. Je kunt de kaartjes zelf drukken en het unieke karakter van de stempel geeft jullie geboortekaartje een bijzondere uitstraling. Vaak wordt ik hierbij verrast door de creatieve toepassingen die bedacht worden. Soms is de stempel onderdeel van het geboortekaartje; Bijvoorbeeld als […]

03 oktober 2015

Prints van Karakter bij Draad en spijker

In de media; Draadenspijker.com

Sanne van draadenspijker.com schreef een blog over de producten van Karakter Prints. Sanne heeft een blog waarin ze veel over interieurs schrijft. Ze besteedde dan ook vooral aandacht aan de toepasbaarheid van de producten van Karakter in interieurs. Ze maakte een serie foto’s om dit in beeld duidelijk te maken.

27 september 2015

Stempel voor visitekaartjes Boekboetiek

In de Media; visitekaartje stempel voor boekboetiek.be

Vanwege de 250e like op Facebook gaf ik onlangs een aantal Prints en Stempels weg. Een van de winnaars was Annelies Mensch van Boekboetiek.be. Op haar blog schrijft ze over haar passie voor lezen. Op haar verzoek ontwierp en maakte ik een visitekaartje stempel. De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen voor visitekaartjes stempels. Naast […]

29 augustus 2015

Letterpress geboortekaartje met kleur op snede

Letterpress Geboortekaartje met kleur op snede

Letterpress geboortekaartje Sepp De afgelopen week mocht ik voor Vedran en Lotte dit bijzondere letterpress geboortekaartje maken voor hun zoon Sepp. Vader Vedran ontwierp het kaartje. Het ontwerp is eenvoudig, maar daardoor bijzonder krachtig en opvallend. Een ontwerp wat daarmee ook bijzonder goed past bij het ambachtelijke ‘letterpress’ drukken. Het kaartje heeft met een formaat […]

09 augustus 2015

Radiant Neon fluor stempelinkt

In de media; Karakter op Your Daily Intake

Liliane van Your Daily Intake schreef een blog over de stempels van Karakter Prints. Samen met haar geef ik ook nog een stempel weg voor de lezers. Thanx Lilianne, succes met je mooi vormgegeven blog!

08 juli 2015

Bart Heesen Karakter Prints aan het werk

Prijs voor Karakter Prints

Afgelopen vrijdag was ik in Culemborg voor de afsluiting van het jaar van het ambacht. Een inspirerende middag, waarbij ik kennis maakte met mooie initiatieven en leuke ambachtslieden. Een van de gespreksonderwerpen tussen de presentaties door was het in stand houden van het ambacht en de wijze waarop dit te combineren viel met hedendaagse mogelijkheden […]

01 juli 2015

Letterpress uitnodiging voor Rabobank

Letterpress uitnodiging Rabobank

Een aantal weken geleden werd ik door Rabobank Peelland Zuid benaderd voor het maken van een letterpress uitnodiging voor een ondernemers evenement met de prachtige naam Karakter (!). Het evenement zou plaatsvinden in de buitenlucht en er werd naar een uitnodiging gezocht die aan kon sluiten bij de sfeer van deze dag. Op de Stijlmarkt had iemand mijn stand gezien […]

11 juni 2015

Drukken op een trapdegel

In de media; Karakter op lovethat.nl

Onlangs stuurde ik een stempel voor Marlieke naar Zwitserland. Op haar blog schonk ze aandacht aan mijn stempels. Binnenkort via ditzelfde blog ook een verhaal over het drukken van de Sweet Dreams print.

27 mei 2015

Visitekaartje op Colorplan papier

Letterpress visitekaartjes

Het werd eens tijd om m’n eigen kaartjes te drukken. Al maanden ging ik kaartjesloos door het leven, wat natuurlijk niet de allerbeste reclame is voor een kaartjesmaker. Ik hou van eenvoud en dit was dan ook het belangrijkste uitgangspunt voor m’n letterpress visitekaartjes. Omdat ik zowel Letterpress als stempels maak, wou ik het karakter van deze […]

28 april 2015

Voorbeelden van op maat gemaakte stempels

In de Media; Interview op meneersimmering.nl

Devorige week werd ik geïnterviewd door Bjorn van Meneer Simmering. Dit resulteerde in een uitgebreid artikel op zijn blog.

09 april 2015

Branding Piedi Nudi met stempels

Stempel op beton

Een tijdje geleden mocht ik een stempel maken voor een bijzonder project. ‘Of ik ook stempels voor beton kon maken?’  werd me gevraagd; ‘Geen idee! Maar het proberen waard!’ Hout, beton en stempels Voor schoenenmerk Piedi Nudi werden door Imagine Designs 400 voetjes voor betontegels gemaakt. Deze tegels werden doormidden geslepen en ruw gemaakt. Voorzien […]

05 april 2015

Stempels gemaakt met gerecyclede materialen

In de media: Blog & Winactie @Nouk-san.nl

Vandaag schreef Anouk van Nouk-san.nl een artikel over Karakter Prints op haar blog. Mocht je nog een stempel willen bestellen…via haar blog verloot ze doormiddel van een winactie vijf kortingsbonnen, dus wie weet!

30 maart 2015

Houten Letters Nederlandse Spoorwegen

Werkplaats in wording

Gisteren zijn de tekeningen voor mijn toekomstige schuur / atelier / letterpressheaven in ruwe lijnen geschetst. Met enige voorspoed kan ik vanaf juni volop werken vanuit thuis. Naast kaartjes wordt het dan ook mogelijk om groter werk aan te nemen, zoals letterpress posters. Om alvast een beetje te dagdromen een mooi voorbeeld van een dergelijke werkplaats van […]

19 maart 2015

voorbeeld van een trouwstempel

Save the date stempel

Ga je trouwen? of heb je iets bijzonders te vieren? Stuur dan eens een save to date kaartje om je gasten alvast in de stemming te brengen. Een save the date stempel is een leuke wijze om op diverse creatieve manieren je bijzondere dag onder de aandacht te brengen. Denk aan een stempel voor op een kaartje […]

06 maart 2015

Letterpress geboortekaartje met stempel

Letterpress Geboortekaartje

Een paar weken geleden drukte ik het eerste letterpress geboortekaartje op mijn nieuwe trapdegel. Best spannend omdat dit de eerste keer was dat de pers echt op de proef gesteld werd. Het woord druktemaker is voor mij in alle dubbelzinnigheid van toepassing, dus ik vroeg me vooraf het nodige af; Loopt hij lekker? Staat hij […]

01 maart 2015

Logstempel voor op hout

Stempel op hout

Het natuurlijke karakter van hout, gecombineerd met het authentieke van een stempel Een stempel op hout blijkt een bijzonder mooie combinatie te zijn. Een stempel sluit qua karakter aan bij de puurheid van hout en is daardoor als bv logostempel een mooi alternatief voor (vaak duurdere) stickers, metalen labels of brandstempels. De afgelopen maanden heb […]

22 februari 2015

Drukken op een trapdegel

Dagblad de Limburger

Dagblad de Limburger schreef vandaag een flink artikel over Karakter Prints. Gisteren kreeg ik een fotograaf en journalist van Dagblad de Limburger over de vloer. Door de verschillende stempels die ik op Facebook had gepost waren ze me tegen gekomen. Samen hebben we een hele tijd gesproken over mijn passie voor het oude drukambacht en […]

14 februari 2015

Trapdegel vervoeren

Trapdegel gekocht

Al enige tijd was ik op zoek naar een mooie trapdegel om mijn werkzaamheden op het gebied van drukwerk uit te breiden. De afgelopen week kwam ik op internet een pers tegen die in Maastricht te koop stond en aan mijn eisen voldeed. Het bleek een trapdegel te zijn van ca. 100 jaar oud, welke […]

17 januari 2015

Geboortekaartje gedrukt op Adana 8x5

Zelf een geboortekaartje drukken

Zelf een geboortekaartje drukken? Jankees deed het vandaag! Het geboortjekaartje van mijn zoon vormde het begin van Karakter Prints. Ik was toen op zoek naar een bijzondere kaart en kwam uit bij de ambachtelijke druktechniek. Dat ik en mijn vrouw hier niet in alleen staan heb ik het afgelopen jaar wel gemerkt. Inmiddels zie ik […]

09 januari 2015