specialist in analoog drukwerk | gratis verzending vanaf 50,- | niet goed geld terug garantie

Letterpress visitekaartjes ECI

Koningslust, wie kent het niet! Geboortegrond van Karakter Prints en de helft van Studio Denk. Na elkaar jaren niet gezien te hebben kruisen zo nu en dan onze muzikale en creatieve wegen. Recent mocht ik de door hun ontworpen visitekaartjes van ECI Cultuurfabriek in Roermond drukken in letterpress.

Iconisch

Maar liefst 6 verschillende visitekaartjes mochten er gedrukt worden. Elk kaartje met een eigen icoon passende bij de huisstijl van de ECI. De gele iconen leenden zich perfect voor een mooie letterpress indruk in het 700 grams letterpress papier.

Moet

De achterkant werd gedrukt in zwart met een lichte moet. Een moet is de technische benaming van de indruk in het papier, waar letterpress om bekend staat en ontstaat wanneer er eigenlijk te veel druk tussen het papier en de drukvorm ontstaat. Technisch gezien dus eigenlijk een fout en een doorn in het oog voor veel klassiek geschoolde drukkers. Maar zeg nou zelf; Dit ziet er toch wel tof uit hé! Ik kan je vertellen dat het ook nog eens bijzonder fijn aanvoelt.

Pin0