specialist in analoog drukwerk | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden

Workshops stempels maken

Letters herkennen?

Voordat we vanochtend stempels gaan maken onderzoeken we hoe het kan dat we allemaal dezelfde kant op wijzen wanneer gevraagd wordt de letters aan te wijzen die bij een computergame, Chinees restaurant of officiële brief zouden passen? Vorm lijkt alles bepalend voor de wijze waarop groep 1 t/m 7 van BS Bösdael in Reuver het vanochtend unaniem met elkaar eens is wanneer het op de keuze van letters aankomt. Maar dan zelf aan de slag!

Talententour gemeente Beesel

In het kader van een talententour is de hele school vandaag onder begeleiding van 16 ambassadeurs aan de slag met een activiteit waarbij het thema Carnaval een centrale rol speelt. Aan de 19 kinderen van mijn groep de taak om in 1,5 uur een alfabet te ontwerpen en te produceren in de vorm van een stempel. Alles mag, maar van belang is dat de letterontwerpen aansluiten bij het thema carnaval. Aan de kids de uitdaging te ervaren op welke wijze, vorm en kleur invloed hebben op de uitstraling van de letters.

Op grote vellen papier worden in enkele speedopdrachten de eerste kleurrijke en veelzijdige ontwerpen gemaakt. De jongste kinderen worden bijgestaan door de oudere jongens en meisjes, terwijl op hun beurt zij weer geïnspireerd raken door die ene bijzondere krul of kleurkeuze van de jongste in deze groep. Qua samenwerken zit het wel snor in Reuver!

Het begint inmiddels een kleurrijke bedoeling te worden, wanneer de blokken hout en vellen foam door ondergetekende op tafel gelegd worden. Wie goed kijkt ziet er letters op staan. In razend tempo gaan de kids aan de slag om de eerder gemaakte letters om te zetten naar heuse stempels. Wie denkt dat hij snel klaar is heeft het mis, want ook oppervlakte lijkt beïnvloedbaar en nieuwe effecten kunnen worden toegepast. Na de nodige ‘Wows!’ en ‘Ahs!’ lijken we bijna rond. Missen we nu een P of was dat toch die dubbele B?

Mag het wat meer zijn?

Ondertussen ligt er wel 4 meter papier op de grond. Luttele seconden later vier meter papier, 19 kinderen en evenzoveel stempelkussens. In minder dan een kwartier wordt het vel bedrukt met de zelf gemaakte stempels. Opnieuw door een knap staaltje samenwerking tussen de jongere en oudere kids.

Hier in Reuver zijn ze klaar voor de Carnaval….en dat met een eigen lettertype! Wel even de 19 kids van deze groep lief aankijken, want aan het einde ging iedereen met z’n eigen gemaakte stempel met bijbehorend stempelkussen naar huis!

Pin0

 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95
 • ronde stempel logo bestellen

  Stempel laten maken

  vanaf 12.90
  Bekijk product
 • Versafine Clair Nocturne stempelinkt zwart

  VersaFine Clair Nocturne

  prijs | 5.50
0