niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

75 jaar vrijheid

In het kader van 75 jaar vrijheid opende streekmuseum Peel en Maas onlangs de expositie ‘5 jaar tussen hoop en vrees’. Basisschool de Kemp uit Egchel mocht als eerste klas de expositie bezoeken en aan mij de eer om gedurende het programma 6 creatieve sessies van 20 minuten te verzorgen.

De Schaar

In het museum hangt een schaar. Deze schaar verteld het verhaal van een kerkrazzia waarbij de gedeporteerde mannen niet meer konden meenemen dan de kleren die ze droegen. Per toeval had één van de mannen een schaar op zak. Een schaar die gedurende de gevangenschap dienst deed om nagels en haren mee te knippen, maar ook werd gebruikt bij het maken van handschoenen en sokken uit zakken van de fabriek waar gewerkt moest worden.

Impact creëren

Niet eerder nam ik zo weinig materiaal mee naar een workshop. Enkel oud papier en plastic tassen ging mee de fiets op. En natuurlijk een schaar! Met enkel een schaar als middel aan de kinderen van groep 6,7 en 8 de taak een vrijheidsboodschap te vertellen.
Met het oorlogsverhaal nog vers in hun achterhoofd werd er niet gevraagd om extra pennen, lijm of een andere kleur papier, maar werd er in korte tijd gewerkt aan de meest uiteenlopende verhalen. Er werden spellen, knuffels, kledingstukken en teksten gemaakt. Allemaal met een achterliggend verhaal. Een verhaal wat de kinderen graag met je delen in hun nog in te richten vensterbankmuseum.


 • Stempel laten maken van logo, tekst of afbeelding

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0