niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Mooi Makers


Al een tijdje heb ik contact met de dames van webshop Mooi Makers. Met een dikke nadruk op dames, want een man ontbrak tot voor kort in een steeds groter wordende groep ondernemers en ontwerpers die via deze website hun producten aanbieden….en dat kan natuurlijk echt niet! 😉 Lisanne en Kelly zijn de enthousiaste eigenaren van deze webshop, waarmee ze ook vaak de boer op gaan en te zien zijn op markten en in concept-stores.

De afgelopen weken werden er door mij en Lisanne diversetelefoontjes over en weer gepleegd vanZwitserland (waar Lisanne woont) naar Nederland. Dit alles na de koop van twee oude kisten met houten letters. Ik vond deze kisten een tijdje geleden op Marktplaats en kocht ze op de gok. Bij houten letters is het altijd nog maar de vraag hoe goed ze nog te gebruiken zijn. Door het jarenlange drukken en de wijze waarop er mee om is gegaan kunnen letters totaal versleten zijn. Gelukkig was dit bij deze kisten niet het geval! Extra mooi waren de twee houten dozen waarin de letters opgeborgen zaten. Op een van de dozen zat nog een etiket (vermoedelijk jaren 50) waarop vermeld stond dat het een restant partij van de Nederlandse Spoorwegen was. Waarschijnlijk dus ooit in hun drukkerij gebruikt om rittenboekjes af te drukken.

Maar goed, dan heb je letters en heb je contact met Mooi Makers, maar wat dan? Nou, daar hoefde we echt niet lang over na te denken! Hoe vet zou het zijn om met deze houten letters, authentieke letterpress kaartjes te drukken met vette teksten! En zo geschieden! Lisanne en Kelly verzonnen
nkele pakkende quotes en ik drukte ze op de Asbern
cilinderpers uit 1955 in mijn werkplaats.
De kaartjes zijn gedrukt op mooi dik 600 grams papier. Door de pers zwaar af te stellen zijn de letters en lekker ingedrukt. Een fluor roze kleur, de fluor kleur op snede en het karakter van de houten letters doen de rest! Juist door het karakter van deze letters en het handmatig beïnkten is geen
enkel kaartje hetzelfde.De letterpress kaartjes zijn los en in een setje van 4 te koop, via mijn website en de website van Mooi Makers. De kaartjes zijn voorzien van een mooie kraft envelop, zodat je zo ook meteen kunt verzenden.


 • Stempel laten maken van logo, tekst of afbeelding

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0