niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

geboortekaartje stempelen

Naast het letterpress drukken van kaartjes kun je natuurlijk ook een geboortekaartje stempelen. Bij Karakter kun je terecht voor het laten maken van maatwerk stempels. Steeds meer klanten weten me te vinden voor stempels die ze zelf gebruiken om een geboortekaartje te stempelen.

Soms enkel de envelop, maar ook vaak het complete kaartje. Ik kan je helpen bij het uitwerken van het idee en het ontwerp.

Mooie voorbeelden van afgelopen tijd zijn het geboortekaartje van Jeske en het verjaardagskaartje van Daan.

Geboortestempel

Voor Jeske mocht ik een leuke stempel maken. Eerder maakte ik al een stoere stempel voor haar grote zus en in diezelfde lijn werd nu een nieuwe variant gemaakt. En gingen haar ouders aan de slag met een geboortekaartje stempelen.

Voor de voorkant maakte ik een stempel met een vliegtuigje en haar naam. De gekozen zwarte kleur lijkt in eerste instantie wat ongebruikelijk op een geboortekaartje, maar pakt in het geheel erg mooi uit op beide kaartjes. Doordat er gekozen werd voor een volvlak (een groot zwart vlak ipv enkel lijnen) krijgt het kaartje een authentiek karakter, doordat de imperfecties en ongelijke dekking mooi naar voren komen. Een effect wat met een stempel beter te bereiken is dan met welke andere drukvorm dan ook. Daarbij is ook nog eens elk kaartje net wat anders!

Combineren

Een stempel bied diverse mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook hout of beton stempelen. Doordat ik altijd diverse papieren op voorraad heb kan ik met je meekijken naar leuke combinaties, van grijpkarton, tot groeipapier (met bloemenzaad) of heel dik papier in diverse tinten. Het is leuk om dan nog extra combinaties te zoeken in het gebruik van andere materialen, zoals leuke tape, touw of bv gelazerde vormen zoals in het kaartje van Jeske.

Verjaardagsstempel

Naast geboortestempels zijn deze natuurlijk ook te gebruiken voor andere doeleinden, zoals feestjes, bruiloften en verjaardagen. Voor Daan’s eerste verjaardag maakte ik onlangs een kaartje waarbij het autootje uit zijn geboortekaartje als basis fungeerde. Uit de auto liet ik een grote rookpluim komen waarin de tekst verwerkt werd.

De stempel maakte ik net iets groter dan het kaartje, zodat deze over het hele vlak mooi gedekt werd.

Laten stempelen?

Wanneer je zelf geen tijd hebt en of het niet aandurft de kaartjes te stempelen kan ik dit op verzoek natuurlijk ook voor je doen. Indien gewenst krijg je de gebruikte inkt en natuurlijk de stempel mee opgestuurd, zodat je hem thuis nog voor andere doeleinden kunt gebruiken.


 • Stempel laten maken van logo, tekst of afbeelding

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0