niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Workshop drukken

Inspiratie in Meterik

Aan een inspirerende omgeving geen gebrek bij Basisschool onder de Wieken in Meterik! Waar de kinderen van groep 7 en 8 al enkele weken spraken over communicatie mocht de creatieve ruimte vandaag omgebouwd worden tot een heuse drukkerij, incl persen, oude letters en veel kleurrijke inkt. Aan mij de eer om deze workshop drukken te begeleiden.

Leuk natuurlijk om eens aan de slag te gaan met deze oude machines en letters, maar veel belangrijk vandaag was te onderzoeken hoe een boodschap over gebracht kan worden. Twee dingen stonden vanochtend vast. Iedereen gebruikt hetzelfde formaat papier en dezelfde letters. Aan de kids de taak om door te experimenteren met krachtige boodschappen, kleurgebruik en positionering te komen tot pakkende en uiteenlopende werkstukken.

Zeg het met weinig woorden

Met een gezonde combinatie van nieuwsgierigheid, ongeduld en creativiteit werd er in kleine groepen aan de slag gegaan. De zwarte inktpot werd links gelaten en de kleuren vlogen al snel in het rond. Dat deze klas wist hoe ze samen moesten werken was overduidelijk. Samen werden de letters bij elkaar gezocht en werd er overlegd over te maken keuzes. Zelf het opruimen van de letters gebeurde in teamvorm. Qua samenwerken zat het hier wel goed! De uitdaging om onderscheidend te zijn werd aangegrepen om te leren van elkaars werk en varianten te verzinnen op eerdere gemaakte keuzes. Boekdruk is enkele termen als ‘splash-effect’ en ‘3D-letters’ rijker.

Met minder dan een minuut te gaan voor de laatste bel klonk, rolde het laatste drukwerk van deze workshop door de pers. Nog snel konden de laatste leerlingen hun rapport halen wat boven voor hun klaar lag. De juiste cijfers werden nog even ‘drukklaar’ voorbereid om waar nodig nog snel enkele cijfers aan te passen.


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0