niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

letterpress petrol

 And the winner is Petrol!

De trendkleur van dit jaar is absoluut petrol. Deze diepe kleur in varianten van diepblauw, tot zeegroen werd in de eerste helft van het jaar het meest door mij op kleur gemengd voor de letterpress geboortekaartjes en uitnodigingen die de laatste maanden door de pers rolden.

De petrol kleur contrasteert mooi met de diverse witte papieren in ons assortiment en geeft de letterpress kaartjes een luxe en stoere uitstraling. Een kleur die goed te gebruiken is bij wat stoerdere designs, maar het ook prima doet bij bv een klassieker ontwerp als het kaartje van Morris.

Petrol is mooi in te zetten voor details en of minimalistische ontwerpjes, maar doet het ook erg goed in een volvlak.

Volvlak?

Drukken in volvlak laat zich eigenlijk al een beetje raden. Wanneer het te bedrukken oppervlakte groter is dan het deel van het kaartje dat wit blijft -meestal wanneer vrijwel het gehele kaartje wordt voorzien van inkt- spreek je van volvlak.

Technisch gezien is het drukken in volvlak wat lastiger. Eerder was dit voor mij nogal een uitdaging doordat de degelpersen die ik toen gebruikte de druk die nodig is om een mooi volvlak te krijgen nauwelijks aankonden. Bij een degelpers wordt de drukvorm met inkt in 1x tegen het papier gedrukt. Er is dan veel kracht nodig om de inkt mooi egaal te verdelen. (vergelijk het met wegduwen van een zwaar voorwerp. Zonder de juiste druk zal dit niet van z’n plaats gaan) Sinds ik cilinderpersen gebruik is dit geen enkel probleem meer. De zware cilinders rollen millimeter voor millimeter met het papier over de drukvorm, waardoor de druk mooi verdeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat de afdruk van je geboortekaartje strak en egaal gedrukt wordt. Zo egaal dat sommige klanten zelfs vragen om het eindresultaat wat rauwer te laten 🙂 Iets wat simpelweg op is te lossen door wat minder inkt te gebruiken.

Combineren

Petrol laat zich gaaf combineren met een contrastkleur als bv fluor oranje, maar ook met andere materialen, zoals leer en kraft (bruine) labels. Op dit moment werk ik aan een nieuwe serie, waar ook deze combinaties in terug komen. Hierover snel meer!

Wat kost een letterpress kaartje?

Een letterpress kaartje zoals de kaartjes in dit artikel kosten incl papier rond de 210 euro bij 100 stuks. Mocht je meer info willen, neem dan eens vrijblijven contact op of kom aan in mijn studio in Helden.


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0