niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden

Koekstempel laten maken

Na samen met mijn bakkende Instagram volgers geëxperimenteerd te hebben, vind je vanaf deze week koekstempels in het assortiment van Karakter. Een stempel waarmee je deeg, koek en fondant kunt stempelen met een eigen logo, afbeelding, tekst of ontwerp.

Deegstempel

Het is natuurlijk lastig een naam te geven aan deze stempel. Doordat hij voor diverse doeleinden gebruikt kan worden heb ik ervoor gekozen om hem op mijn site te zetten als deeg- klei- en zeepstempel. De stempel is echter veelzijdiger in te zetten. Alleen al voor de fanatieke bakkers onder ons zijn er legio voorbeelden te bedenken. Naast het stempelen van koekjes en fondant zag ik dat er ook al chocolade en karamel gestempeld werd. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe jij de stempel zou willen inzetten.

Koekstempel van eigen afbeelding

Bij mij is het mogelijk om een stempel te laten maken van een eigen logo, afbeelding of tekst. Wanneer je de koekstempel besteld krijg je de mogelijkheid een bestand te uploaden. Dit kan een digitaal opgemaakt bestand zijn, maar mag ook een tekening of word bestand zijn. Mocht je er niet uitkomen of voor de zekerheid het bestand willen laten controleren is deze ondersteuning gratis.

Bakken met kinderen

Als vader van twee kinderen weet ik hoe leuk ‘en hectisch’ het kan zijn om samen te bakken. Bij wijze van ‘experiment’ maakte we vandaag samen zandkoekjes. Mijn zoon tekende vooraf een ‘skate’ stempel en mijn dochter tekende zichzelf. Van deze tekening maakte ik twee stempelss. Wanneer je ook een koekjesstempel van een tekening wil laten maken kun je het beste met een donkere pen of stift op een wit vel papier tekenen. Dit kan dan eenvoudig worden omgezet naar een stempel.

Zie hier ons resultaat!

Veilig voor voeding

Natuurlijk is er nagedacht over de gebruikte materialen. Het kunsstof wat gebruikt wordt is na bewerking veilig voor het gebruik in combinatie met voedingsmiddelen. Hierdoor ben je gevrijwaard van schadelijke stoffen of rubbers in je product.

Deeg of fondant embossen en debossen

Door de samenwerking met hobbybakkers weet ik dat er zowel gebruikt wordt gemaakt van fondant embossers en debossers. Bij een embosser druk je het logo, tekst of afbeelding in het deeg of fondant, waar je bij een debosser juist het deeg naar beneden drukt, waardoor de afbeelding omhoog komt. Beide vormen kan ik maken.

Hoe er wel rekening mee dat je voor sommige debosser toepassingen wellicht wat meer diepte nodig hebt dan standaard geleverd. Ik denk hierover graag met je mee.

Eigenschappen van de koekstempel

De stempel wordt gemaakt uit 4 mm kunststof. De gravure zelf is ca 1.5mm diep. Deze diepte wordt bereikt door het product in 4 runs te lasergraveren. Dit gebeurd op een machine die uiterst nauwkeurig kan graveren, waardoor ook fijne lijnen en teksten uitvoerbaar zijn.

De deegstempel wordt met een dubbelzijdig klevend foam aan een houten handvat bevestigd. Het stempel kun je afwassen. Ik zou afraden om de koekstempel lang in het water te laten liggen en/of in de vaatwasser te doen.

Pin

 • ronde stempel logo bestellen

  Stempel laten maken

  vanaf 13.05
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.50
0