niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Klassiek letterpress geboortekaartje

Helemaal vanuit Utrecht kwamen de ouders van Thomas naar Limburg gereden om de wensen van hun kaartje te bespreken in mijn studio!
Voor hen mocht ik een kaartje maken waarin een 400 jaar oude familietraditie de basis zou gaan vormen. Een bijzondere opdracht waar ik met veel plezier aan mocht werken!

Geboortepakketje

In de basis was de opmaak van dit kaartje heel sober en klassiek. Geheel in lijn werden er elementen toegevoegd die het geheel een heel bijzondere uitstraling gaven.
Zo werd het letterpress kaartje aangevuld met een digitaal gedrukt kaartje waar de overige gegevens op stonden, werd het geheel ingepakt doormiddel van een wikkel en kreeg ook de envelop een bijzondere afwerking.

Letterpress geboortekaartje

Het dikke katoenpapier werd met reliëf in letterpress gedrukt. De opmaak hiervan werd in klassieke typografie gezet, met een moderne versie van het familiewapen onderin. Dit letterpress kaartje werd voorzien van een fluor oranje kleur op snede, zodat het klassieke kaartje een eigentijdse look kreeg.

Verhalen vertellen

Belangrijk bij dit kaartje was dat het verhaal verteld werd van de familietraditie. De naam en lelie kennen een geschiedenis van 400 jaar. Een verhaal wat daardoor natuurlijk niet mag ontbreken. We kozen ervoor om dit verhaal te vertellen doormiddel van een kaartje wat aan het pakket werd toegevoegd. Dit kaartje werd op een mooi papier digitaal gedrukt in dezelfde kleur als het letterpress geboortekaartje.

Stempel familiewapen

Het familiewapen (de lelie) kwam ook terug op de wikkel, het bijgevoegde kaartje en de enveloppen. Dit werd gedaan door het maken van twee soorten stempels.

De wikkel om het kaartje werd voorzien van een handstempel. Deze stempel kan het stel blijven gebruiken voor andere doeleinden. Leuk om te hebben, toch!

Daarnaast werd er voor de digitaal gedrukte kaartjes en de enveloppen gebruik gemaakt van een preegstempel. Met deze stempel druk je reliëf in papier. Hiermee personaliseer je eenvoudig je drukwerk en dit geeft een bijzondere en luxe uitstraling aan je drukwerk.

Je eigen originele geboortekaartje laten drukken?

Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geraakt over mijn werk? of heb je ideeën voor een eigen kaartje? Bekijk mijn portfolio eens voor inspiratie of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0