niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Stempel laten ontwerpen

Regelmatig wordt me gevraagd of het mogelijk is een stempel te laten ontwerpen. Dit kan zeker en is zelfs een van mijn favoriete werkzaamheden. Dit omdat ik samen met je op zoek kan gaan naar een passend ontwerp. Een stempel leent zich vaak bijzonder goed voor allerlei leuke toepassingen. Van trouwkaart, tot geboortekaart en van houtstempel tot stempel voor betonblokjes.

Doordat ik al honderden stempels in mijn hand heb gehad weet ik waar rekening mee te houden en kunnen we samen tot toffe ideeën komen.

Leesbaarheid, herkenbaarheid en authenticiteit zijn belangrijke elementen voor een stempel. Bij de meeste stempels die door mij worden gemaakt kan ik de originele afbeelding 1-op-1 omzetten naar een stempel. Toch loop je wel eens tegen situaties aan waarbij wat extra werk nodig is. Soms omdat het essentieel is voor de leesbaarheid of omdat het ontwerp niet geschikt, maar ook soms om juist specifiek voor de stempel een apart ontwerp te maken.

stempel van foto of illustratie

Van sommige afbeeldingen is lastig een stempel te maken. Toch is er vrijwel geen afbeelding waarbij dit niet mogelijk is. Vaak betekend dit wel dat we het ontwerp moeten aanpassen. Hierbij komt de IpadPro bijzonder goed van pas.

Wanneer je een afbeelding hebt met meerdere kleuren, een afbeelding die vaag is en/of bijvoorbeeld een foto helpt het de afbeelding in te laden op mijn Ipad en daarna over te tekenen in ProCreate. Dit is een programma waarmee ik doormiddel van allerlei tekentools tot een mooie afbeelding en stempel kan komen.

Wanneer je bijvoorbeeld een afbeelding hebt zoals het boeket in onderstaand filmpje is het door de vele kleurtonen en kleurverlopen haast onmogelijke een goede stempel te maken. Wanneer je deze rechtstreeks als stempel zou maken, zou er een grote vlek ontstaan. Door de afbeelding opnieuw te tekenen ben ik op zoek gegaan naar de herkenbare elementen uit de tekening, zodat de stempel evengoed duidelijk herkenbaar bleef als logo. In plaatst van een kleurrijk boeketen ontstond er een pentekening met duidelijke lijnen. Een tekening die past binnen dezelfde authentieke sfeer als het oorspronkelijke logo, die tevens overduidelijk hetzelfde beeldmerk blijft.

Bij een strak ontwerp zou ik weer een andere werkwijze kiezen. Het zou immers vreemd zijn als stempel en oorspronkelijke afbeelding afwijken van elkaar.

Een voorbeeld van dit proces vind je in onderstaand filmpje:

Het is natuurlijk ook mogelijk om bijvoorbeeld stempels te maken uit je favoriete lettertype, een digitale afbeelding enz. Wanneer je deze doorstuurt kan ik wat voor je ontwerpen.

Stempel laten ontwerpen

Ook als je zelf geen afbeelding of ontwerp hebt is het natuurlijk mogelijk een stempel te laten maken. In dat geval beginnen we gewoon vanuit een blanco canvas. Ik kijk met je naar je wensen. Voor eenvoudige ontwerpen reken ik geen extra kosten. Bv wanneer je tekst of een simpele afbeelding als stempel wilt laten maken.

Wanneer de vraag wat complexer is spreken we samen een tarief af. Een mooi voorbeeld van een opdracht is, bv de opdracht die ik onlangs maakte voor Creme de la Crème stempel. De klant wou graag een authentieke verpakking, waarbij verschillende lettertypes gecombineerd werden. Zodoende kwamen we na een aantal mails over en weer bij dit ontwerp uit.

Wil je ook een stempel laten maken van jouw afbeelding, foto of ontwerp? Stuur me eens een mail en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0