niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Letterpress kadobon de Zoes

Wanneer je een horecagelegenheid opent met meer dan 200 bieren op de kaart wil je natuurlijk een bon die aansluit bij het concept. Samen met Frank, eigenaar van de Zoes in Helden (tevens m’n achterbuurman) gingen we daarom op zoek naar een kadobon die aansluit bij het totale concept.

Preuve, Prooste, Praote

Onder dit slogan heeft de Zoes een immense verbouwing ondergaan. De kroeg werd van bruin café omgetoverd naar een eigentijds eetcafé. Absolute blikvanger is de ‘walk-in fridge’. Een immense glazen koelkast, waardoor de gasten de bieren kunnen zien vanuit hun stoel.

Bierpapier

Frank vroeg me om een kadobon te maken die aansloot bij het authentieke karakter van het café. In de verbouwing werd gebruik gemaakt van ruwe en eerlijke materialen en dit wou hij doorvoeren in alle details. Letterpress
drukwerk past hier uiteraard super bij! Ook de papierkeuze was in deze eenvoudig. Een tijdje terug kreeg ik een sample van Gmund met diverse soorten papier gemaakt uit bier. ‘Uit bier?’ zul je je afvragen, ‘Yup, uit bier!’. In het brouwproces blijven restanten hop, gist en mout in de brouwketels achter. Deze ‘pap’ werd door Gmund gebruikt in de productie van het papier. Om het helemaal af te maken werden oude bieretiketten die bij het schoonmaken van de flessen verwijdert worden hergebruikt. Het papier is in 5 kleuren te verkrijgen, met namen als Pils, Bock en Weizen. Wij kozen voor het okerkleurige pils.

De kadobon

Het grafische ontwerp van de bon werd verzorgd door John van Bureau Blitz. Hij is verantwoordelijke voor de complete huisstijl. Het verdere concept werd door

Karakter uitgewerkt. Doel was om de bon in alles een cadeautje te laten zijn. Naast het mooie bierpapier kozen we daarom voor een elegante zwarte envelop gemaakt uit gerecycled papier. De matte uitstraling past mooi bij het okergeel van de cadeaubon. Op de envelop lieten we het bierpapier in de vorm van een wikkel terug komen. Deze wikkel werd, voorzien van het Zoes logo, gemaakt uit snijresten.

Als kers op de taart brachten we aan de achterkant een preegstempel, waardoor ook de envelop luxe aanvoelt.

Leuk detail; op mijn verjaardag ontving ik m’n eigen gemaakte kadobon van mijn schoonfamilie 🙂


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0