niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Letterpress uitnodiging Rabobank

Een aantal weken geleden werd ik door Rabobank Peelland Zuid benaderd voor het maken van een letterpress uitnodiging voor een ondernemers evenement met de prachtige naam Karakter (!). Het evenement zou plaatsvinden in de buitenlucht en er werd naar een uitnodiging gezocht die aan kon sluiten bij de sfeer van deze dag. Op de Stijlmarkt had iemand mijn stand gezien en daarom werd ik hiervoor benaderd.

Uitdagingen

Samen met de mensen van de Rabobank bedachten we de uitwerking van de uitnodiging. Het liefst wilde ze flink wat reliëf, maar dit zou bij het gekozen papiersoort zichtbaar worden aan de achterkant, waar ook tekst zou komen te staan. Even dachten we nog over twee losse kaarten, maar uiteindelijk kozen we voor het 2-zijdig bedrukken van  een 350 grams Natural Kraft papier gesneden op formaat 21×21. Met drukken kon ik hier nog een licht relief in drukken zonder nadelige gevolgen aan de achterkant. Uiteindelijk werd het nog een redelijke spannende aangelegenheid omdat ik met eigen voorraad en de voorraad van mijn papierhandelaar, maar net de gewenste 150 vellen bij elkaar kon sprokkelen. Tijd om meer papier over te laten komen was er niet, vanwege de deadline. Hierdoor mocht er tijdens het drukken, om onnodig papier te verliezen, niet te veel misgaan. uiteindelijk viel dit  gelukkig mee!

Een volgend obstakel was het gewenste lettertype. Het punttype van de achterkant was dermate fijn dat ik dit (toen; inmiddels weer bijgeleerd) met mijn huidge materiaal niet voor elkaar kreeg. In het pinksterweekend daarom een noodoproep gedaan op de site van Drukwerk in de marge (het drukwerk moest immers binnen een aantal dagen klaar zijn), om vervolgens op 2e pinksterdag naar Hilversum te crossen om daar de drukplaten op te halen bij Grafisch Atelier Hilversum (thanx Rutger!). Een behoorlijk afstand, maar de moeite meer dan waard! Wat een mooie machines staan daar zeg! Na een gezellig bakkie, waarbij we ons passie voor het vak konden delen, met de platen en nog wat boeken en spullen die aan m’n vingers bleven plakken terug naar huis gereden om snel te starten met drukken.

Kijkend naar al het voorwerk was het daadwerkelijke drukken van de letterpress uitnodiging uiteindelijk een fluitje van een cent. Het scheelde daarbij dat ik 2 dagen eerder samen met Fons (m’n mentor) de pers volledig afstelde. Deze stond daardoor vrijwel meteen perfect voor het gewenste drukresultaat.

Een mooi evenement gewenst Natasje en collega’s!


 • Stempel laten maken van logo, tekst of afbeelding

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0