niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Origineel geboortekaartje


Soms staat de inspiratie letterlijk voor je neus. Dat gebeurde deze zomer toen de toekomstige ouders van Rikke hun prachtige blauwe Volvo voor m’n studio parkeerden. Ze kwamen binnen met open vizier en waren op zoek naar een origineel geboortekaartje voor hun kindje. Het lag toen nog in het midden of het een stempel zou worden of dat het een mooi letterpress geboortekaartje ging worden. Wel wilden ze graag iets unieks, stoers en opvallends.

Geboortekaartje laten ontwerpen

Zoals altijd wandeldel ik met mijn klanten door de studio om de diverse mogelijkheden te bekijken. Klanten kunnen dan zien wat de mogelijkheden er zijn en voor mezelf geeft dit een goed beeld van de smaak en voorkeuren van de klant. Na samen de voorbeelden in m’n studio bekeken te hebben merkte ik dat ik maar bleef kijken naar de gave auto. In m’n hoofd wist ik dat deze gebruikt moest worden in het geboortekaartje. Wat nou als we deze oude als basis van het kaartje kunnen laten dienen? En, hoe gaaf zou het zijn wanneer het kaartje ook nog eens herkenbare de vorm van de auto zou krijgen?

Op het moment dat ze kwamen was ik net bezig geweest om de mogelijkheden van mijn snijplotter te herontdekken. Ik had al stencils gesneden en bedacht me dat het ook wel heel tof zou zijn om toekomstige kaartjes uit te snijden. Na wat geëxperimenteer vond ik eerder die week de juiste combinatie tussen papier, mes-druk en snijsnelheid.

Geboortekaartje in de vorm van een auto

Ik stelde daarom ook voor om de auto als onderwerp voor het kaartje te nemen. En niet zomaar! De vorm van de auto zou letterlijk de vorm van het kaartje worden. Doormiddel van enkele stempels zouden we het geboortekaartje dan verder kunnen vormgeven. Gelukkig omarmde Tim en Femke dit idee en kon ik aan de slag met het eerste ontwerp! Niet voordat ik de auto op de foto gezet had uiteraard.

Getekend geboortekaartje

Bij het karakter van dit kaartje zou geen strakke afbeelding passen, niet in de laatste plaats omdat dit ook totaal niet bij de ouders zou passen. Daarom besloot ik diezelfde mooie zomerdag te gebruiken om met pen en papier in de tuin te gaan zitten. Hier tekende ik de eerste schetsen van het kaartje. De auto werd door mij nagetekend, met als doel hier een duidelijk leesbare en herkenbare stempel van te maken. Daarnaast moest ik een oplossing zien te vinden voor het verwerken van alle gegevens. Een grote rookwolk bij de uitlaat bleek de oplossing en tevens leuke toevoeging te zijn. Het kaartje werd daarmee niet klein met zijn 3ox10 cm was het vinden van een passende envelop lastig. Door een mooie duw in de uitlaat te maken kon de kaart echter op een mooie manier verstuurd worden.


Stempelen van het geboortekaartje

En toen kwam de uitdaging! Of toch niet? Het geboortekaartje moest een voor een gestempeld worden. Vaak gebeurd dit door de toekomstige ouders zelf, maar dit keer ging ik aan de slag. Ook omdat het de eerste keer was dat we een dergelijke complexe vorm maakte.Al voordat Rikke geboren was stempelde we de auto op het kaartje. Hierdoor was het gros van het werk al gedaan voor de uitgerekende datum. De stempel werd beïnkt en daarom werd door mij het papier gelegd. Hierdoor kon ik goed ‘mikken’ en zorgen dat alle delen van het papier bedrukt werden.

Transparant papier

Als je goed gekeken hebt, heb je misschien al gezien dat er een heus raam in de auto zit. De twee kids zitten achterin en ik wou nog een extra toevoeging aan het kaartje geven door deze te drukken op transparant papier. Deze ramen werden aan de achterkant in de auto gelijmd. Dit geeft het geheel nog een extra speelse dimensie.

Wil je zelf ook zo’n origineel geboortekaartje? Neem eens contact op!

 


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0