niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

European Artistic Craft Days

Sinds 2012 worden de European Artistic Crafts Days georganiseerd en dit jaar doet Nederland voor de eerste keer mee! Tijdens de EACD wordt de rijkdom getoond van vakmanschap, producten, technieken, innovatie en erfgoed. In 19 landen worden op 1, 2 en 3 april speciale evenementen georganiseerd. Drie dagen lang staan de creatieve ambachten in de spotlights. In het EACD weekend openen musea, werkplaatsen en ateliers hun deuren, om bezoekers kennis te laten maken met de creatieve ambachten en met specialistische technieken. Professionele ambachtslieden laten hun maakprocessen zien, en (vak)musea zoals het Openluchtmuseum, Zuiderzeemuseum, Het Nieuwe Instituut en het Textielmuseum organiseren speciale activiteiten. Daarbij wordt ingegaan op het thema van dit jaar: Let’s shape the future.

Crafts Council Nederland

De EACD wordt georganiseerd door Crafts Council Nederland en is de Nederlandse variant van wat in Engeland en vele andere landen al decennialang onmisbaar is: een platform voor het hedendaagse ambacht. CCNL ontwikkelt programma’s en activiteiten waarbij leren, verbinden, inspireren en ontwikkelen centraal staan. Traditionele technieken krijgen een nieuw leven, worden doorvertaald, gedoceerd: om te voorkomen dat ze verdwijnen. En om ze in te zetten als innovator en als economische stimulans van de creatieve sector. Nederland heeft van oudsher een prachtig portfolio op het gebied van vakmanschap van de creatieve ambachten, en dit speelt nog steeds een grote rol in fashion, design, architectuur en beeldende kunst. Maar hoe garanderen we die rol van vakmanschap in de toekomst? Het platform Crafts Council Nederland verzamelt en deelt kennis, profileert best practises en legt verbanden tussen makers, disciplines, onderwijs en publiek. Voor een levensvatbare creatieve sector, nu en in de toekomst.

Open atelier

Ook de werkplaats van Karakter Prints zal tijdens dit weekend geopend zijn. Ik nodig jullie uit om te zien, maar vooral zelf te ervaren hoe het maakproces van een ambachtelijke print er aan toe gaat en op welke wijze ik hedendaagse toepassingen bedenk. Je kunt tegen een vrijwilliger bijdrage een eigen print drukken op een van de persen. Kinderen kunnen met Lego drukken en een eigen stempel maken.

Openingstijden:

Vrijdag, van 18.00 – 21.00 uur Zaterdag en zondag, van 11.00 – 16.00 uur


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0