niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

stempel van tekening

Natuurlijk is het mogelijk om van elk digitaal ontwerp een stempel te bestellen, maar ook een stempel van tekening is heel goed te maken. Het is bijvoorbeeld leuk om een stempel van een kindertekening te laten maken voor bv een juffen- en meesterstempel, een geboortekaartje (voor de kleine broer of zus) of als tastbare herinnering aan vroeger.

Daarnaast is het ook gaaf om een handgetekende ontwerp om te zetten naar een stempel, zoals ik bijvoorbeeld deed voor the Ragtime Rumours. Een ‘analoge’ tekening leeft meestal meer dan een digitaal ontwerp. De kleine imperfecties, en de handgemaakte uitstraling in combinatie met het karakter van een stempel geven een gaaf eindresultaat wat veelzijdig inzetbaar is. Deze werkwijze geeft een vintage uitstraling die doet herinneren aan tijden voor Illustrator en Photoshop.

Tekening omzetten naar stempel

Hoe kun je het beste een tekening omzetten naar een stempel?

Om een tekening om te kunnen zetten naar stempel zijn contrasten belangrijk. Best teken je met een zwarte of donkerblauwe pen op een wit vel papier. Des te groter de afbeelding is, des te groter ook de details kunnen worden in het eindresultaat. Best kun je het vergelijken met het werkelijke resultaat. Een afbeelding van 2×2 cm zal lastiger uit te vergroten zijn naar 15×15 cm dan andersom.

Aanleveren van tekening voor stempel

De tekening die omgezet moet worden naar een stempel kun je op 3 manieren aanleveren. Je kunt hem fysiek opsturen naar Karakter Prints (van Hövellstraat 69, 5988AG in Helden) of als foto of scan.

Bij het aanleveren van een foto is het belangrijk dat deze recht van boven gefotografeerd wordt. Daarnaast is het belangrijk dat je schaduwvorming voorkomt. De ontwerpsoftware kan deze schaduw herkennen als een afbeelding, waardoor het lastiger is de stempel goed te krijgen.

Digitale tekening omzetten naar stempel

Een mooie nieuwe mogelijkheid is om digitaal te tekenen. Ipv potlood of pen kun je met een iPad Pro, telefoon of andere tekentablet een digitale tekening maken. Een techniek die ik vaak gebruik om foto’s of ingewikkelde logo’s om te zetten naar een stempel.


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0