niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Stempel schoonmaken

Eindelijk heb je de bestelde stempel binnen en heb je de eerste afdrukken kunnen maken! Eenmaal klaar rijst wellicht de vraag hoe je een stempel het beste schoon kan maken. Dit kan in een aantal simpele stappen. In dit blog leg ik je in 3 stappen uit hou je jouw stempel het beste kunt schoonmaken.

Stempel schoonmaken in 3 stappen

Verschillende kleuren stempelinkt gebruiken

Het is mogelijk om verschillende kleuren stempelinkt te gebruiken in combinatie met onze houten stempel. Het is dan van belang dat je het hierboven beschreven schoonmaakproces volgt om het mooiste resultaat te bereiken.

Wanneer je de stempel niet goed schoonmaakt kan het voorkomen dat je inkt van de stempel overbrengt in een ander inktkussen. Wanneer je bv eerst rood zou stempelen en deze stempel vervolgens in een geel kussen zou drukken zul je zien dat deze kleur gaat vermengen. Om dit te voorkomen volstaat het schoonmaken volgens de eerste twee stappen uit het stappenplan. Wanneer je met Stazon inkt werkt zou ik adviseren ook altijd schoon te maken met stempelreiniger.

Verschillende kleuren inkt gebruiken bij een zelfinktende stempel

Bij een zelfinktende stempel is het iets lastiger om van kleur te wisselen. Deze stempels hebben een ingebouwd kussen. Toch is het mogelijk om ook bij deze stempels meerdere kleuren inkt te gebruiken. Je volgt dan deze stappen:

Hoe maak je de stempel niet schoon

Hoewel onze stempels tegen een stootje kunnen is het van belang om een aantal zaken zeker niet te doen. Dit draagt bij aan een langere levensduur van je stempel

Stempels opbergen

In principe kunnen de stempels gewoon op je bureau, werkplek of counter bewaard worden. Om de levensduur zo lang mogelijk te houden adviseren we je stempels op de volgende wijze op te bergen:


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0