niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Zelf je geboortekaartje maken met stempels

Dat een stempel veelzijdig is in te zetten is je wellicht niet ontgaan wanneer je even op mijn site gekeken hebt. Ook voor het zelf maken van geboortekaartjes weten klanten de weg richting mijn webshop te vinden.
Naast de standaard collectie geboortekaartjes, die vrijwel allemaal ook als stempelpakket te koop zijn, kijk ik ook graag met je mee naar een volledig op maat gemaakt geboortekaartje. Vaak komen we dan samen op toffe ideeën zoals bij het kaartje van Edgar, waar de stempels ook werden doorgetrokken in de doopsuikers.

DIY geboortekaartje

Papier, inkt, stempels en een goed idee. Meer is er niet nodig om zelf aan de slag te gaan met jullie geboortekaartje! Het is natuurlijk hartstikke gaaf om te kunnen zeggen dat je het kaartje zelf gemaakt hebt. Hierdoor wordt het nog persoonlijker. Nog gaver wordt het wanneer je met de stempels creatief op zoek gaat naar andere mogelijkheden. Met dezelfde stempel kun je bijvoorbeeld ook het rompertje, de doopsuikers, de enveloppen enz. stempelen.

Ik kan het complete pakket drukklaar bij jullie leveren. Samen kunnen we kiezen uit meer dan 60 papiersoorten en 100 kleuren stempelinkt. Met dit pakket ga je vervolgens zelf aan de slag. Soms wordt er 1 stempel gebruikt, soms meerdere. Dit om bijvoorbeeld meerdere kleuren te gebruiken of om op een later moment de geboortedatum toe te voegen.

Het goede voorbeeld

Recent maakte ik samen met een trouwe klant een gaaf pakket voor hun tweede kindje Edgar. Als inspiratie werd het geboortekaartje model Cobus door de klant vertaald naar een eigen idee. Door te kiezen voor een stoere kleurencombinatie van koperkleurige inkt op Colorplan Park Green papier ontstond een gaaf ontwerp met een moderne kleurencombi. Zoals je kunt zien kun je heel gedetailleerd stempelen. De fijne details in de tijger en de kleine letters van de datumstempel bleven duidelijk leesbaar.

geboortekaartje stempelen colorplan park green

Doopsuiker stempelen

In Nederland nog wat minder bekend, maar in België heel gebruikelijk zijn de doopsuikers. Presentjes die worden meegegeven bij het kraambezoek. Geheel in stijl werden snoepjes in eenzelfde kleurencombinatie door de klant gezocht en gevonden. De doosjes werden gepersonaliseerd door je raad het al…..een stempel! Met dezelfde stempel werden labels, deksels van kurk, katoenen zakjes en zelf het rompertje van Edgar gestempeld.
Om dit mooi te stempelen kun je gebruik maken van Versacraft stempelinkt. Deze stempelinkt is onder andere geschikt voor hout, papier en stof.

De kracht van imperfectie

Wanneer je zelf gaat stempelen zul je zien dat elk kaartje uniek wordt. De hoeveelheid inkt, de druk die je zet en de mate waarin je de stempel al dan niet recht positioneert hebben invloed op de afdruk. Natuurlijk gaat er dan soms wel eens echt wat mis, maar meestal zijn het de kleine imperfecties die het kaartje juist uniek maken. Bij het maken van het ontwerp wordt ook altijd rekening gehouden met deze imperfecties.
En voor wat betreft die kaartjes die echt mis gaan…..ik lever altijd extra kaartjes zodat je het kunt veroorloven wat uitschieters te hebben!


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0