niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Bye Bye 2016!

Het jaar is alweer voorbij. Voorbij gevlogen kan ik gerust stellen! Het was een jaar waarin weer veel gebeurde. Ik kan me soms nog moeilijk voorstellen dat Karakter Prints slechts z’n tweede volle jaar achter de rug heeft. Twee jaar geleden had ik al werkend aan m’n keukentafel niet durven dromen dat ik momenteel bijna fulltime met Karakter bezig ben.

Zoals in alle jaaroverzichten voor mij ook een moment om even terug te kijken. Vind je het interessant welke ontwikkelingen zich hebben afgespeeld en wat er de komende periode staat te gebeuren? Lees dan gerust mee.

Letterpress geboortekaartjes

Natuurlijk werden er ook dit jaar veel letterpress geboortekaartjes gedrukt. Van Maastricht tot Heerenveen en Brussel tot Gent. Klanten uit heel Nederland en België mocht ik blij maken met mooie geboortekaartjes. Veel kaartjes werden door ouders zelf ontworpen. Andere kozen uit een van de ontwerpen uit de catalogus op lieten een ontwerp op maat maken. Waar 2015 het jaar van groene inkt op kraft papier was, is fluor roze – al dan niet met een mintgroene kleur op snede – op wit papier de absolute winnaar van 2016. Een letterpress trend die ook in 2017 nog wel even mee kan gaan verwacht ik.

Naast de geboortekaartjes kwamen er ook andere mooie opdrachten. Voor letterpress uitnodigingen, cadeaubonnen nieuwjaarsgroeten ging ik met de klant op zoek naar passende papieren. Zo gebruikte ik voor een biercafe  papier wat werd gemaakt uit gerecyclede bieretikketten en restanten uit brouwketels, gebruike ik voor de Rabobank papier waarin oude bankbiljetten verwerkt zaten en werd er voor Sien een nieuwjaarsgroet op groeipapier met bloemenzaad gedrukt.

Koester Kaarten

Op basis van dit groeipapier ging eind 2016 ook een lang gekoesterde droom in vervulling. Koester Kaarten werd een nieuw onderdeel van Karakter Prints. Bij Koester Kaarten druk ik rouwkaarten op papier waarin vergeet-me-niet-zaad verwerkt zit. Bij een afscheid geeft je daarmee een tastbare herinnering aan de nabestaande doordat ze dit papier kunnen planten. Meer info over Koester Kaarten vind je hier.

Stempels

Stempels op maat werden er ook dit jaar weer veel gemaakt. Vooral stempels van logo’s en eigen ontwerpen van klanten, maar ook stempels uit onze groeiende collectie standaard ontwerpen. Vooral de Save the Date calender werd veel besteld! De stempels werden voor diverse toepassingen gebruikt. Van geboortekaartje, tot trouwstempel, van meubelstempel tot stempels voor leer en van stempel voor papieren tasjes tot visitekaartjes. In het productieproces maak ik gebruik van negatief films. Sinds kort kan ik deze zelf maken, waardoor ik nog sneller kan leveren en de kwaliteit tot op detailniveau nauwkeurig kan zijn.

Stempel laten ontwerpen

Natuurlijk kon je ook dit jaar bij me terecht voor het laten ontwerpen van een stempel of logo. Zo maakte ik bv de geboortestempel voor Mats of de logostempel van Stoeruh Zaken. Beide ontwerpen begonnen analoog in de werkplaats om vervolgens te digitaliseren aan de computer, zodat ook hier het authentieke Karakter van het werk van Karakter prints zichtbaar werd.

Workshop stempelen en letterpress

Dit jaar kregen de workshops ook concreter vorm. Ik mocht diverse drukworkshops geven op scholen, gaf stempel workshops en gaf diverse letterpress workshops. Ieder met een eigen karakter op vraag van de klant. Daarnaast mocht ik dit jaar de kids-area op Egopop hosten. Hier gingen we met alle Druktemakers aan de slag met het maken van een vette poster

Eind dit jaar ronden ik m’n Bakfiets-project af. Een oude bakfiets doet nu dienst als mobiele drukkerij. Eind dit jaar heb ik hem z’n vuurdoop gegeven en komend jaar zal hij op diverse plekken te zien zijn. Je kunt dan live bij me terecht voor bv het drukken van een vette letterpress poster.

Dutch Design Week

Een van de mooiere evenementen dit jaar was absoluut de DDW! Ik was gastdrukker in de werkplaats van Mizdruk op Sectie-C. Wat een enthousiasme van alle bezoekers en wat een inspiratie in de werkplaats!

En nu?

‘Ja, wat nu?’ Als ik in de afgelopen jaren een ding geleerd heb is dat de toekomst zich niet laat voorspellen. Als je me vorig jaar verteld had dat bovenstaande allemaal te gebeuren stond had ik dit niet kunnen geloven. Voor nu staan er enkele prioriteiten op m’n lijst;


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0