niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Bijzondere cadeaubon in letterpress

Een tijdje terug kreeg ik van de Zoes in Helden de vrijheid om een bijzondere kadobon te mogen bedenken en maken. De Zoes is een lokaal restaurant waar meer dan 280 soorten bier geserveerd worden. De nieuwe eigenaar (3e generatie v Soest) heeft een eigentijdse zaak neergezet, waarin alles tot in de puntjes verzorgd is. Al eerder mocht ik een luxe kadobon voor deze zaak drukken en ook nu zaten we samen om een kadobon te bedenken die ook echt moest gaan voelen als een cadeau.

Gmund Bierpapier

Bierpapier? Ja, het bestaat! De Duitse (aber naturlich!) papierfabrikant Gmund heeft een speciaal papier ontwikkeld wat wordt gemaakt uit oude bieretiketten en restanten uit het brouwproces. Het papier is te verkrijgen in diverse soorten en wij kozen opnieuw – Ook de vorige bon drukte we op dit papier – voor het gele Pils papier. En als speciaalbier-cafe vonden we dat we ook nu niet om dit papier heen konden. Dit keer gebruikte we dit niet als bon, maar werd het onderdeel van de bon en deed het dienst als wikkel.

Bijzondere verpakking

Doel van het plan was om een unieke bon te ontwikkelen die zowel bon als verpakking tegelijkertijd is. We wilden niet werken met een envelop of koker, maar bedachten een krachtige en pure oplossing in de vorm van een pakketje. De uiteindelijke bon is centraal in het pakketje gelijmd en het gele Pils papier doet tegelijkertijd dienst als informatiedrager en wikkel. Binnen in de verpakking staat de geschiedenis van de Zoes, terwijl hij opgevouwen met z’n stoere buitenkant nog wat aan de verbeelding over laat.


Om het pakketje mooi af te sluiten en tegelijkertijd geen afbreuk te doen aan het authentieke concept, werden gaatjes door de wikkel geschoten waaraan een touwtje verbonden werd. Een uit klei gemaakt muntje doet dienst als sluitring.

Letterpress kadobon

De basis van deze bijzondere kadobon vormt een kleine kadobon gedrukt op dik wit letterpress papier. Het authentieke logo en de typografie ligt daardoor mooi diep in het papier. Voor het ontwerp van de bonnen werkte ik samen met Oogvoer, waarmee ik al eerder toffe dingen hebben gemaakt,

Monnikenwerk

Het totale maakproces kost met zijn 18 handelingen nogal wat geduld. Daarom werd een deel van het werk uitbesteed. De jongeren van sociale onderneming Dotzz Lifestyle namen het afwerkingsproces voor hun rekening en maakten de ringetjes, gaatjes en muntjes.

Goed werk heeft tijd nodig, maar met de juiste hulp, creatieve ideeën en kritische ogen hebben we een bijzondere kadobon kunnen maken, die ook nog eens betaalbaar is gebleven.


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0