niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Visitekaartjes met preegstempel

Low-budget en toch een bijzondere uitstraling? Denk eens aan een preegstempel! Een preeg-wat?

Drukken met reliëf

Met een preegstempel, ook wel bekend als blinddruktang of notarisstempel, maak je een zicht- en voelbaar reliëf in papier. Dit doe je handmatig door met een tang in papier te drukken. In de tang zit een positie- en negatieve vorm met daarin je afbeelding van je logo, tekst of ontwerp. Doordat het papier hier tussen gedrukt wordt ontstaat er een reliëf.

Preegstempel voor visitekaartjes

De afgelopen weken maakte ik voor verschillende klanten ontwerpen voor visitekaartjes. Telkens vormde de preeg hierin een belangrijk onderdeel. Met deze stempels kun je eenvoudig een bijzonder karakter geven aan je product. Bijkomend voordeel: Je kunt de preegstempel ook voor andere toepassingen gebruiken. Denk hierbij aan briefpapier, enveloppen, kadobonnen enz.

Bij de ene klant werden visitekaartjes geprint, waarna de preegstempel voor een opvallend detail zorgde, terwijl een andere klant volledig los ging met restpapier, handstempels en natuurlijk de blinddruktang,

DIY visitekaartjes met preegstempel en zelfinktende stempel Karakter Prints
Voor Ans van Aan tafel met thee bedacht ik een concept bestaande uit twee stempels. Met de preeg- en zelfinktende stempel kan ze haar eigen kaartjes drukken op stukken restpapier.

Waar je rekening mee moet houden bij het laten maken van een preegstempel

Met een preegstempel heb je tal van mogelijkheden op zakformaat bij de hand. Zodra de stempel op je bureau staat zul je zien dat je deze op verschillende manieren gaat toepassen.

Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo kan een dergelijke stempel niet gebruik worden bij dikke papieren. Best is deze te gebruiken tot gramgewichten van ca 200 gram. Ik heb positieve resultaten met papieren tot papieren van 300 gram, maar dan heeft ontwerp en kwaliteit van het papier een grote invloed op de leesbaarheid.

Preegstempel voor enveloppen en visitekaartjes Karakter Prints
Voor Gerbrand Bos ontwierp ik visitekaartjes waarbij de preegstempel gebruikt werd om een reliëf in het papier te drukken.

Posities

Een preegstempel is te gebruiken vanuit 1 richting. Je kunt er voor kiezen om hem vanuit 4 posities in het papier te drukken: boven- of onderkant, vanuit links of vanuit rechts. Een stempel die opgemaakt wordt om vanuit de onderkant te gebruiken zal op de kop staan wanneer deze vanuit de bovenkant in het papier gedrukt wordt. Hou hier dus rekening mee met bestellen! In het bestelproces wordt je gevraagd de positie aan te geven.

blinddruktang voor visitekaartje kapsalon
Frans Wijnhoven a.k.a. Frans de kapper gebruikt een preegstempel om zijn logo in afsprakenkaartjes te drukken

 • Stempel laten maken van logo, tekst of afbeelding

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0