niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Back to Black

Mooi drukwerk met goud- en koperfolie kennen we natuurlijk allemaal. Het geeft prachtige en luxe resultaten en is mooi op allerlei soorten papier. Maar wat als het wat subtieler mag of je eens wat anders zou willen? Zwart op zwart is dan een mooie optie voor jou visitekaartjes of bijzonder drukwerk.

Zwart op zwart drukken

Voor Helden Optical mocht ik onlangs opnieuw zakelijk drukwerk leveren. We konden inmiddels een heel lijstje afvinken. Begonnen met zwart op zwart vervolgden we met koperfolie op zwart. Voor deze opdracht kozen we ervoor om het contrast niet in kleur te zoeken maar in het verschil tussen glans en mat. Een verschil wat subtieler is, maar een bijzondere en ook luxe uitstraling geeft.

Zwarte foliedruk

Om zwart op zwart te drukken kun je kiezen dit met inkt te doen, zoals ik deed voor de kaartjes van Just Blocks. Omdat we dit keer echter nog zwarter papier zouden gaan en gebruiken zou de leesbaarheid discutabel worden, daarnaast mocht het geheel letterlijk wel wat glans krijgen.
We kozen daarom voor het gebruik van zwarte glanzende goudfolie. Samen met het matte Colorplan Ebony Black papier vormt dit een bijzonder mooi contrast.

Zwarte foliedruk op zwart Colorplan Ebony Black papier

Indruk maken

Door de kracht van de foliepers en de scherpte van de messing drukvorm is het mogelijk een mooi reliëf in de kaartjes te drukken. Dit zorgt naast het contrast voor een extra dimensie. Zeker bij de juiste lichtinval geeft dit een mooi totaalbeeld.

Foliedruk

Bij foliedruk wordt een drukvorm verhit. De drukvorm bevat het eindontwerp wat op het kaartje wordt gedrukt. Voor het drukken komt hier een laagje folie tussen te liggen. Door met de juiste temperatuur te drukken blijft de folie op het papier zitten. Een voor een worden de kaartjes bij mij handmatig in de pers gelegd en bedrukt. Een arbeidsintensief proces, maar alle energie dubbel en dwars waard. Met deze koude dagen is het overigens geen straf om achter deze warme drukpers te staan 😉

Colorplan Ebony Black zwarte foliedruk

 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0