specialist in analoog drukwerk | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden

Letterpress Geboortekaartje met kleur op snede

Letterpress geboortekaartje Sepp

De afgelopen week mocht ik voor Vedran en Lotte dit bijzondere letterpress geboortekaartje maken voor hun zoon Sepp. Vader Vedran ontwierp het kaartje. Het ontwerp is eenvoudig, maar daardoor bijzonder krachtig en opvallend. Een ontwerp wat daarmee ook bijzonder goed past bij het ambachtelijke ‘letterpress’ drukken. Het kaartje heeft met een formaat van 10×20 cm een speelse vorm, welke het kaartje net wat extra karakter geeft.

Kleur op snede

Kleur op snede houdt in dat de randen van het papier een kleur krijgen. In dit geval dezelfde kleur als de gedrukte afbeelding en tekst.  Deze techniek geeft kaartjes een opvallende uitstraling en is daarom ook leuk voor bijvoorbeeld visitekaartjes.

Het papier

Vedran en Lotte kozen voor een dik 700 grams papier uit de Colorplan serie van GF Smith. Dit is een betaalbaar papiersoort wat in diverse kleuren, diktes en afwerkingen te verkrijgen is. Dit papier is ook verlijmd te bestellen, waardoor je bijvoorbeeld twee verschillende kleuren op elkaar kunt laten verlijmen om zo een andere voor- en achterkant te hebben. Wil je nog wat verder gaan, kun je 3 of meer soorten laten verlijmen om zo een bijzondere zijkant van het papier te creeëren.

Wil je ook graag een bijzonder kaartje? Of weten welke mogelijkheden er zijn qua papier? Neem gerust vrijblijvend contact met me op!

Pin0

 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95
 • ronde stempel logo bestellen

  Stempel laten maken

  vanaf 12.90
  Bekijk product
 • Versafine Clair Nocturne stempelinkt zwart

  VersaFine Clair Nocturne

  prijs | 5.50
0