niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Letterpress zonder inkt

Een van de meest bijzondere afwerkingen in letterpress is de blinddruk. Hierbij wordt een afbeelding of tekst in het papier gedrukt zonder het gebruik van inkt. Door de diepe indruk in het papier blijft de afdruk goed leesbaar. Een geboortekaartje of trouwkaart krijgt hierbij een luxe uitstraling.

De komende weken zul je op social media verschillende kaarten in deze stijl voorbij zien komen. Voor zowel trouw- als geboortekaartjes is dit momenteel in veelvoorkomende afwerking.

Blinddruk drukken

Net zoals bij een letterpress kaartje in kleur wordt de blindruk gemaakt in een enkele drukgang. Doordat er geen inkt op de drukplaten wordt gedaan zal enkel het reliëf zichtbaar worden. De blinddruk is mooi te combineren met een andere kleur, zoals in het bovenstaande kaartje van Ezra.

Luxe trouwkaarten

Een blinddruk leent zich goed om kaartjes een luxe uitstraling te geven. De trouwkaart van David en Macy is hiervan een voorbeeld. Het bohemian motief aan de rand van de kaart zorgt voor een bijzondere uitstraling van deze kaart.

Blinddrukken zijn mogelijk op diverse papiersoorten. Het mooist is dit op de dikkere papieren vanaf ca 600 gram die veelgebruikt worden in letterpress.

Blinddruk moet niet verward worden met een preeg. Hierbij wordt een afbeelding ‘uit’ het papier gedrukt, waar bij een blinddruk spraken is van een indruk.

Meer voorbeelden vind je in de standaard collectie trouwkaarten en geboortekaartjes.


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0