niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Bestellen en Levering

Tenzij anders aangegeven worden orders die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst de volgende werkdag verzonden.

Op de houten plattegronden zit een levertijd van ca 1.5-2 weken.

De pakketjes worden als standaard pakket of brievenbuspakket verzonden via PostNL. Het is mogelijk om pakketen af te laten leveren bij een PostNL ophaalpunt. Onder andere de standaard stempels en inktkussens kunnen per brievenbuspakket verzonden worden. De goedkoopste verzendmethode wordt automatisch berekend. Bij zowel brievenbuspakketjes als standaard pakketten ontvang je een track and track mail na verzending. Orders vanaf 75 euro worden binnen Nederland en België gratis verzonden. Bij orders die per mail of telefoon worden besteld worden altijd verzend/ administratiekosten berekend.

Het is ook mogelijk het pakket op te halen in mijn studio.

Verzending is gratis voor online orders boven de 75 euro. Onder dit bedrag hanteer ik de volgende prijzen.

Brievenbuspakketjes: 4.66 euro

Standaard Pakket: 6.96 euro

Verzenden naar België: 8.47 euro

Bij orders die per mail of telefoon worden besteld worden altijd verzend/ administratiekosten berekend.


Standaard ontvang je na het plaatsen van je order een bevestiging. Het kan dat deze mail in de spam of reclame map van je mail terecht is gekomen. Blijft hij onvindbaar? Neem dan even contact op. Ik kan dan met je meekijken.

Bij Karakter Prints koop je zowel maatwerk als voorraad artikelen. Deze laatste kunnen tot het moment van productie gewijzigd worden. De maatwerkproducten worden dagelijks gemaakt. Wanneer je deze nog zou willen aanpassen is het raadzaam zo snel mogelijk contact op te nemen. Eenmaal geproduceerd kan dit niet meer aangepast worden. Uiteraard denk ik met je mee over een passende oplossing.

Ja, al vanaf 3 maatwerkproducten kan ik leuke kortingen aanbieden. Je kunt dan het beste een offerte per mail aanvragen. Vergeet niet om te vermelden om hoeveel producten het gaat en in wel formaat je deze wenst te bestellen. Ik stuur binnen 2 werkdagen een offerte.

Korting op houten plattegronden is niet mogelijk.

Retourneren

Ja, dit mag! Wanneer je de artikelen binnen 30 dagen retour stuurt ontvang je je aankoopbedrag terug. Het is daarbij wel belangrijk dat artikelen ongebruikt zijn. Bij stempelkussens is het van belang dat ze nog in de originele seal zitten. Maatwerkproducten kunnen enkel worden geretourneerd wanneer deze defect zijn. Retourneren kan middels een ingevuld herroepingsformulier.

Wanneer je binnen 30 dagen een of meerdere artikelen wil retourneren kan dat doormiddel van het herroepingsformulier Na ontvangst van je retourzending zal ik het orderbedrag incl. verzendkosten binnen 14 dagen overmaken.

Ik probeer mijn prijzen zo scherp mogelijk te houden. Retourkosten zijn daarom voor rekening van de klant.

Verzendingen boven de 75 euro worden gratis verstuurd. Mocht je door de retour onder deze 75 euro komen worden de verzendkosten verrekend met de retour.

Bestanden aanleveren

In het bestelformulier kun je de bestanden uploaden. Ik controleer de bestanden altijd voordat een bestelling in productie gaat. Wil je ze vooraf laten beoordelen op haalbaarheid? Stuur dan een mail naar info@karakterprints.nl Wanneer er bij mij twijfels bestaan zal ik deze vooraf met je overleggen.

Ja, dit kan! Het beste gaat dit wanneer je met donkere stift, pen of potlood op een lichte ondergrond schrijft. Je kunt hier een scan of foto van maken en deze uploaden of sturen naar info@karakterprints.nl. Hou er rekening mee dat je de foto recht van boven maakt zonder dat er schaduwen zichtbaar zijn op de tekening.

Van vrijwel alle bestanden kan ik een stempel maken. Wanneer je twijfels mag je me altijd het bestand mailen voor bestelling? Ik kijk dan even mee naar de haalbaarheid.

Voor het beste resultaat zijn er een aantal stelregels:

 • Een bestand met een hoge resolutie geeft het beste resultaat. Wanneer je ziet dat je bestand niet scherp is of pixelachtig oogt is het raadzaam op zoek te gaan naar een betere afbeelding.
 • Meest ideaal zijn vectorafbeeldingen (.EPS/.AI of .PDF) of afbeeldingen in 1 kleur met een hoge resolutie (.JPG/.PNG/.TIFF)
 • Een stempel wordt teruggebracht naar een afbeelding in 1 kleur. Meerdere kleuren of kleurverlopen kan ik in veel gevallen gratis omzetten naar 1 kleur. Wanneer ik twijfel over het resultaat zal ik hierover contact met je opnemen.
 • Indien mogelijk is het raadzaam lettertypes in vectorbestanden om te zetten naar lettercontouren.

Ja, dat kan! Wanneer je een idee hebt van wat je wil laten maken kun je dit sturen naar info@karakterprints.nl Ik kijk dan of dit uitvoerbaar is en welke kosten er bijkomen om het ontwerp te maken.

Ja, dat kan! Kleine aanpassingen zoals een ander lettertype of wijziging in het ontwerp zijn meestal gratis. Wanneer het om uitgebreidere aanpassingen gaat reken ik hiervoor een kleine meerprijs.

Letterpress

Letterpress is de verzamelnaam die wordt gebruikt voor kaartjes, veelal gedrukt op dik papier, waarbij je een mooie indruk of reliëf in het papier voelt en ziet.

Voor geboortekaartjes en huwelijksuitnodigingen wordt deze techniek vaak gebruikt vanwege de bijzondere, authentieke en luxe uitstraling. 

De Nederlandse benaming voor letterpress is boekdruk. Een eeuwenoude techniek waarbij drukwerk wordt gemaakt doormiddel van hoogdruk.

Bij letterpress wordt elke kleur een voor een gedrukt op oude drukpersen. Van een ontwerp wordt per kleur een drukplaat (cliche) gemaakt. Ook de voor- en achterkant worden apart van elkaar gedrukt. Ik kan dit allemaal in huis maken, waardoor ik scherpe prijzen aan kan bieden.

De drukplaat heeft reliëf, waarbij het ontwerp omhoog komt te staan. Door het gebruik van de loodzware persen kan ik bij het drukken een indruk in het papier drukken door wat extra druk te zetten. Dit gaat het beste wanneer een ontwerp geen grote vlakken heeft. Fijne lijnen komen dieper te liggen dan bijvoorbeeld een groot gekleurd vlak (volvlak).

Terwijl de drukplaat in een machine gemaakt wordt, worden stapels papier met de hand gesneden op een machine uit 1904. De inkt wordt met de hand op kleur gemengd en daarna aangebracht op de pers. Ook de drukplaat wordt op de pers gezet, waarna met fijne afstelschroeven de pers goed wordt afgesteld. Hierna kan het drukken beginnen en rollen de kaartjes een voor een door de pers.
Nadat de kaartjes gedrukt zijn wordt de pers schoongemaakt en kan de volgende drukplaat worden aangebracht.

Letterpress is daarmee een arbeidsintensief proces. Drukplaten maken, inkt mengen, de pers afstellen en schoonmaken horen bij dit ambacht. Het maakt daardoor qua tijd en kosten nauwelijks uit of je 1 of 250 kaartjes zou willen. Letterpress wordt goedkoper naarmate de oplage hoger is.\

Ik hanteer een levertijd van 2 tot 10 werkdagen. Dit hangt af van de drukte en complexiteit van het drukwerk. Meestal lukt het me om binnen 2-5 werkdagen het pakket te versturen.

De kleuren worden met de hand gemengd. Als referentie gebruik in de Pantone Uncoated PMS kleurenwaaier. Wanneer je een kleur hebt die je graag terug zou willen zien in de kaart, bv de kleur van de wanden van de babykamer of de kleur van je gitaar kun je me hiervan een sample of foto sturen. Ik probeer dan zo dicht mogelijk in de buurt te komen.

Doordat ik met de hand meng kan ik nooit garanderen 100% bij de gewenste kleur in de buurt te komen. Ik probeer dit altijd zo nauwkeurig mogelijk te doen.

Daarnaast zal er een klein kleurverschil optreden tijdens het drukken. Tijdens het drukken moet ik meestal een aantal keren nieuwe inkt aanbrengen op de pers. Hierdoor zullen sommige kaarten wat lichter of donkerder zijn dan andere. Dit is met name in het geval bij grote vlakken.

Ik gebruik standaard 2 soorten wit papier. Het ene papier is helderwit katoenpapier, het andere is een off-white en wat ruwer opdikkend papier. Beide papieren geven een mooie indruk. Daarnaast heb ik enkele dikke kraft papieren liggen en is het mogelijk om gekleurde papieren te leveren in meer dan 50 tinten. 

Wanneer je op zoek bent naar een bijzonder papier kan ik je ongetwijfeld helpen. Denk aan papier met bloemenzaad, papier gemaakt uit gerecyclede spijkerbroeken of aan transparant papier.

Ja, dat kan! In de meeste gevallen kan dit gratis aangepast worden.

Ik werk met een digitale proefdruk. In principe is het mogelijk ook een fysieke proefdruk te krijgen. Dit zou echter een kostbaar verhaal worden. Dit omdat het veel tijd en geld kost om de drukplaten te maken. In mijn verhaal over het drukproces kan je lezen welke handelingen nodig zijn om een kaart te drukken. Een proefdruk wordt daarmee net zo duur als de definitieve kaart. Ik heb wel een ruime collectie aan samples. Ik kan deze vrijblijvend toesturen, zodat je een beeld krijgt van mogelijkheden en eindresultaat.

Nee, dit is niet mogelijk. In dat geval kan ik met je meekijken naar de mogelijkheden voor digitaal drukwerk.

Dit is in sommige gevallen mogelijk door het gebruik van irisdruk. Dit is een techniek waarbij er twee of meer kleuren inkt op de pers worden aangebracht die naar elkaar toe lopen. Er ontstaat dan een kleurverloop. 

Ja, dit kan! Het is mogelijk om zelf bijvoorbeeld je geboortekaartjes, visitekaartjes of trouwkaarten te komen drukken. DIt kan gecombineerd worden in een workshop of je sluit gedurende het drukken even aan om zelf te drukken. 

Ja, dat kan! Ik kies er vanwege de kosten niet voor om te stansen, maar heb wel een laser tot mijn beschikking waarmee ik papier in allerlei vormen kan snijden. 

Graag druk ik jullie ontwerp. Het is van belang dat dit drukklaar wordt aangeleverd. Hiervoor dien je rekening houden met het volgende:

 • Het bestand moet opgemaakt zijn als vector met kleurscheidingen
 • Teksten zijn omgezet naar lettercontouren
 • Geef snijtekens aan en hanteer een afloop van tenminste 3 mm
 • Gewenste PMS kleuren kunnen aangeleverd worden per mail

Mocht het niet lukken om een ontwerp drukklaar aan te leveren kan ik met je meekijken hoe dit om te zetten.

Foliedruk Bij foliedruk wordt er een laag folie aangebracht op papier doormiddel van hitte. Ik doe dit op traditionele wijze wat mijn inziens een veel mooier eindresultaat geeft. Goud- koper en zilver folie zijn het meest bekend, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld gekleurde of holografische folie aan te brengen.

Voor foliedruk moet een messing cliché gemaakt worden. Dit is vrij prijzig. Het drukken zelf is daarentegen weer iets goedkoper.

Foliedruk geeft een bijzondere uitstraling, waarbij de folie ligt verdiept in het papier wordt gedrukt.

Blinddruk Bij een blinddruk wordt er gedrukt zonder inkt te gebruiken. Doordat de tekst of afbeelding in het dikke papier een reliëf maakt is deze evengoed leesbaar. Dit is een bijzondere afwerkingsmethode. Deze wordt veel gebruikt om een motief of patroon in een kaart te drukken. Tekst in blinddruk is ook mogelijk. Hou er wel rekening mee dat lettertypes niet te fijn moeten worden willen ze nog goed leesbaar blijven.

Preeg Bij een preeg wordt een deel van het ontwerp naar voren gedrukt. Dit wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld een naam uit het kaartje te laten komen. Bij een preeg worden 2 drukvormen gebruikt. De ene vorm komt tijdens het drukken tegen de andere aan. Het papier zit hiertussen wordt door de twee vormen tot een reliëf gevormd. Ik kies ervoor om enkel pregen te maken met grovere details.

Moet Een moet is de vakterm voor de inruk in het papier waar letterpress om bekend staat. Deze indruk ontstaat doordat je eigenlijk te hard drukt. Vroeger was dit uit den bozen, nu is dit niet meer weg te denken in de wereld van bijzonder drukwerk.

Irisdruk Bij irisdruk worden er twee kleuren op de pers aangebracht. Deze kleuren lopen naar elkaar toe, waardoor een kleurverloop ontstaat. Dit geeft bijzondere effecten. Hou er bij irisdruk rekening mee dat elke afdruk uniek zal zijn. Het kleurverloop zal gedurende het drukproces beetje bij beetje veranderen.

Betalen

Betalingen worden verwerkt door Mollie. Het is hierdoor mogelijk om veilig te betalen via:

iDEAL Online betalen via je eigen bank
PayPal Veilig betalen via je eigen PayPal account
Klarna Achteraf Betalen Betaal binnen 14 dagen na ontvangst van je product doormiddel van overschrijving of Ideal
Bancontact De nr. 1 betaalmethode in België 
SEPA overboeking: Betalen vanuit verschillende landen
Giropay: Betalen vanuit Duitsland
Sofort Banking Overboeken uit verschillende Europese landen
KBC/CBC payment: Eenvoudig betalen vanuit België
Belfius Direct net: Eenvoudig betalen vanuit België
ING Home Pay: Eenvoudig betalen vanuit België

Of kom je bestelling ophalen in mijn studio en betaal ter plekke. Let op! In de studio kan enkel gepind worden.

Je factuur wordt per mail verzonden na ontvangst van je betaling. Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je deze hier ten alle tijden terugvinden en downloaden. Hoewel ik dagelijks werk met papier ga ik hier wel zuinig mee om. Er wordt daarom geen fysieke factuur meegestuurd met een pakket.

Vervelend! Ik doe niet moeilijk over achteraf betalen. Stuur me je bestelling maar per mail door. Vermeld duidelijk welk product(en) je zou willen bestellen. Vergeet niet om gewenste afmetingen door te geven en een bestand mee te sturen wanneer het om bv. een stempel op maat gaat. Voor een soepele afhandeling is een verzend- en factuuradres nodig. Ik maak je bestelling dan in orde en hou je op de hoogte van verwerking. De factuur stuur ik achteraf mee.

Je factuur wordt per mail verzonden na ontvangst van je betaling. Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je deze hier ten alle tijden terugvinden en downloaden. Hoewel ik dagelijks werk met papier ga ik hier wel zuinig mee om. Er wordt daarom doorgaans geen fysieke factuur meegestuurd met een pakket.

Garantie

Ja! Ik doe mijn uiterste best om een product af te leveren waar je jaren plezier van kunt hebben bij normaal gebruik. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan binnen de eerste zes maanden na aankoop krijg je het volledige aankoopbedrag retour. 

Mijn producten worden met zorg gemaakt en voor levering getest. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn met je product ontvang je het volledige aankoopbedrag retour. Ik ga er hierbij wel van uit dat je bewust bent van het feit dat een stempelafdruk nooit 100% perfect is. De hoeveelheid druk, inkt en ondergrond zijn van invloed op het resultaat.

Je factuur is tevens garantiebewijs. Deze wordt door mij bewaard in de ordergeschiedenis. 

Stempels

Bij een stempel heb je zelf invloed op het eindresultaat. De hoeveelheid inkt en druk die je zet bij het stempelen zijn, net zoals de ondergrond van invloed op het eindresultaat. Het loont de moeite om vooraf wat te oefenen.

Hieronder nog enkele tips:

 • Dep het inktkussen op de stempel ipv andersom. Zo kun je de inkt gelijkmatiger verdelen en voorkom je inkt op de randen van het rubber wat je weer zou kunnen zien met drukken.
 • Druk de stempel stevig, maar niet te hard op het te bedrukken oppervlakte. Leg er bij voorkeur een stapel papier of bv. een tijdschrift onder. Zorg dat je gelijkmatig drukt. Een groot vlak heeft meer druk nodig dan fijne lijnen of letters.
 • Druk na het stempelen de stempel ‘droog’ tot deze geen inkt meer afgeeft. Eventueel kun je een babydoekje gebruiken om de stempel te reinigen. 

Er is stempelinkt voor diverse toepassingen te koop, zoals voor textiel, hout, glas en natuurlijk papier. Elke stempelinkt heeft z’n eigen specifieke eigenschappen. De inkt is te koop in heel veel verschillende kleuren. 

Versacolor stempelkussens zijn in veel kleuren te koop. De stempelinkt is op waterbasis en geeft scherpe afdrukken met mooie diepe en dekkende kleuren. Geschikt voor matte papiersoorten en polymeerklei. De droogtijd hangt af van het soort papier. De stempel is na gebruik eenvoudig te reinigen.

VersaFine Clair is speciaal ontwikkeld om gedetailleerd en haarscherp te kunnen stempelen. Versafine is een pigment inkt op oliebasis en droogt direct op een papieren ondergrond. Het is zuurvrij, niet giftig, geeft niet af en is sterk gepigmenteerd. De stempel is na gebruik eenvoudig te reinigen. Versafine gaat tot 5 keer langer mee dan normale stempelkussens. Mijn absolute favoriet op papier! 

VersaCraft is een traagdroogende inkt op waterbasis. Ideaal voor poreuze ondergronden als stof, leer, hout en porselein. Op stof kun je deze inkt permanent maken door hem te fixeren met de strijkbout. 

VersaMagic Dekkende, krijtachtige stempelinkt die super dekt en daardoor ook te gebruiken is op donkere ondergronden. Geschikt voor (gecoat)papier, foto’s, leer, onbehandeld hout, klei en terracotta

Delicata Prachtige metallic stempelinkt die zijn glans blijft behouden. De inkt is dekkend en daardoor ook geschikt voor donker papier.

SlazOn stempelkussens zijn geschikt voor alle ondergronden, zoals glossy papier, plastic, metaal, gelakte houtsoorten en zelfs glas. Ook geschikt voor gebruik op de huid, omdat de inkt snel droogt en niet vlekt.

Radiant Neon Fluor stempelinkt die goed droogt op matte papiersoorten. Bij gladde papieren moet deze gedroogd worden doormiddel van een heat tool.

Trodat De Trodat inkten zijn leverbaar in diverse formaten. Met en zonder reeds toegevoegde inkt. Deze kussens zijn ideaal voor iedereen die veel moet stempelen met grote stempels. De inkt is iets minder gedetaileerd dan bijvoorbeeld de Versafine inkt.

Extra groot stempelkussen De Colop Toppad is ontwikkeld voor grote stempels. Dit kussen wordt geleverd zonder inkt. Deze is erbij te bestellen. Standaard wordt hiervoor de Norris 191 geleverd. De inkt is te verkrijgen in de kleuren zwart, groen, blauw en rood. De inkt is geschikt voor papier, stof, hout, kunstoffen en metaal.

De stempel is makkelijk schoon te maken na gebruik. Dep na gebruik je stempel droog op een stukje papier, zodat deze niet meer afgeeft. Eventueel maak je met een babydoekje (rustig vegen) de stempel en je handen eenvoudig schoon.

Overtollige inkt kun je verwijderen door de stempel droog te deppen

Een zelfinktende stempel heeft geen onderhoud nodig.

In onderstaand filmpje zie je hou ik mijn oude stempels schoonmaakte. Deze waren kwetsbaar voor water. Inmiddels is dit niet meer het geval!

De stempels zijn te gebruiken in combinatie met diverse soorten stempelinkt. De inkt bepaald het resultaat op een ondergrond. Zo zijn er stempelkussens die geschikt zijn voor hout, papier, stof, leer, beton, porselein, klei, glas en plastic. Meer lees je op de pagina; welke stempelinkt kan ik het beste gebruiken?

Wanneer je de stempel na gebruik schoonmaakt kun je deze ook gebruiken in combinatie met andere soorten inkt.

De zelfinktende stempels zijn geschikt voor papier.

Een lakstempel gebruik je in combinatie met zegellak. Deze is bij mij te koop in de vorm van Gutenberg lakstaven, maar is ook te gebruiken in combinatie met synthetische lakken.

Zorg ervoor dat je een paar druppels lak op de ondergrond laat vallen en druk de zegel dan stevig in deze lak. Als het goed is ontstaat er rondom een kleine ‘kraalrand’. Hou de stempel enkele seconden in de lak en haal hem er dan rustig af. Het is aan te bevelen een aantal proefdrukken te maken voordat je een definitieve afdruk maakt.

De preegstempel is eenvoudig in gebruik. Hou het handvat vast en breng de preegmond (het voorste deel van de tang) aan op de plek waar je een afdruk wilt maken. Druk vervolgens de tang in. Dit mag stevig, maar moet niet overdreven worden om beschadigingen aan tang en papier te voorkomen. 

Het is mogelijk nieuwe preegmonden bij je tang te bestellen, zodat je kunt wisselen qua ontwerp.

Privacy

Ik doe mijn best om privacy te waarborgen. In mijn privacyvoorwaarden lees je in ingewikkelde termen het hele verhaal. Kort gezegd komt dit op het volgende neer:

Ik gebruik je gegevens voor het zorgvuldig afhandelen van een bestelling, een aanvraag of ten behoeve van garantie.

Dit is het geval bij:

 • een webshop bestelling
 • bezorging
 • retouren
 • aanvragen via telefoon, mail of social media
 • contact via de contact pagina

Daarnaast worden je gegevens gebruikt bij:

 • reviews en klankbeoordelingen
 • bezoek van de Karakter Prints website
 • wanneer je een account aanmaakt

Ook worden je gegevens bewaard bij het inschrijven op de nieuwsbrief. Hiervoor wordt vooraf toestemming gevraagd.

Het is ten alle tijden mogelijk te verzoeken je gegevens in te zien of te laten verwijderen.

Ik geef je gegevens alleen door wanneer dit nodig is ten behoeve van je bestelling. Het gaat dan om bezorgpartners en leveranciers. Zo heeft mijn bezorgpartner je adres nodig om het pakket juist te bezorgen.

Deze partijen mogen je gegevens alleen gebruiken om je een dienst te leveren namens Karakter Prints.

Je gegevens worden bewaard op een beveiligde server binnen de EU.

Ik gebruik je gegevens niet langer dan noodzakelijk. Daarna worden deze verwijdert. In de praktijk komt dit neer op het volgende:

 • Inactieve klankaccount worden na 7 jaar verwijdert.
 • Van de belastingdienst moet ik mijn administratie 7 jaar bewaren. Facturen met jouw factuur- bestel- en betaalgegevens worden daarom 7 jaar bewaard. Daarna worden deze verwijdert. 
 • Bij inschrijving op de nieuwsbrief wordt je toestemming 5 jaar bewaard. Daarna wordt deze verwijdert.

Hier doe ik niet moeilijk over. Op het moment dat je te kennen geeft dat je de bewaarde gegevens die ik van je heb wil laten verwijderen zal ik dit doen. Het is daarbij mogelijk een kopie te ontvangen van de gegevens die ik op dat moment van je heb.

Uitschrijven op de nieuwsbrief gaat eenvoudig. Ik zal je daarna ook niet meer lastigvallen met mails.

Je kunt me hierover ten alle tijden bellen of mailen.

Schrijven kan ook naar: Karakter Prints, van Hövellstraat 69, 5988AG te Helden

Dat ben ik! Bart Heesen. Karakter Prints is een eenmansbedrijf, dus je mag mij er op aankijken!

Wil je kloppen of mijn gegevens kloppen? dat kan!

Mijn KVK is 61580465

Mijn BTW nummer NL160699915B01

Zo kun je me bereiken

Telefoon: 06 285 55601

Mail: info@karakterprints.nl

Post: van Hövellstraat 69, 5988AG te Helden

Bezoek: Steenstraat 30, 5981AE te Panningen