niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K
Bart Heesen van Karakter Prints

Mijn grootste drijfveer is om dag in dag uit samen met een klant gave resultaten te creëren. Begonnen als ambachtelijk drukkerij groeide Karakter Prints in de afgelopen jaren uit tot een studio die zich specialiseert in het maken van stempels. De veelzijdigheid en authenticiteit van stempels maken dat ik elke dag met veel plezier voor jou aan de slag ga om toffe dingen te maken. Of het nou gaat om een stempel van 1×1 cm, of een uitgebreide collectie stempels voor je bedrijfsuitingen. Ik zal altijd met een kritische blik meekijken met betrekking tot de toepasbaarheid en kwaliteit. Alles wordt met persoonlijke aandacht door mij -en inmiddels ook regelmatig door mijn vrouw- gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Waar het begon

In 2013 ging ik op zoek naar het perfecte geboortekaartje voor ons zoontje Faas. Een aantal dingen wist ik zeker. De uitstraling moest een klein beetje imperfect worden, het papier moest bijzonder zijn en de tekst zou moeten worden ingedrukt.

Wat ik toen nog niet wist is dat deze techniek letterpress/boekdruk heet en al helemaal had ik toen niet kunnen bedenken dat ik enkele jaren later fulltime bezig zou zijn met deze techniek. Om vervolgens elementen uit deze techniek te gebruiken om de evolutie door te maken naar stempelmaker.

Wie ben ik

Ik ben Bart Heesen. Trotste eigenaar van Karakter Prints. Een stempel studio in Helden. Ik woon samen met mijn vrouw Petra en kinderen Faas en Lola naast de studio. Een vel papier, keukenmuur of scheikundewerkboek. Niets bleef vroeger bespaard voor mijn krabbels.

Toch koos ik uiteindelijk voor een carrière in de psychiatrische hulpverlening, waar ik 12 jaar werkzaam was. Uiteindelijk kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Ik ging in de leer bij een ambachtelijk drukker en al snel werden de nodige loodzware drukpersen verhuisd naar mijn huis.

In 2014 besloot ik Karakter Prints te starten. In de jaren die volgden ontwikkelde Karakter Prints zich tot een veelzijdige studio, waarbij stempels inmiddels centraal staan.

Wat je kunt verwachten

Ondanks een ruim aanbod aan afwerkingsmogelijkheden zul je in mijn stijl weinig toeters en bellen tegenkomen. Bij Karakter Prints houd ik het liever simpel.

Karakter Prints is en blijft een kleine onderneming. Voor mijn letterpress drukwerk werk ik met machines tussen de 125 en 40 jaar oud. Deze prachtige oude machines worden aangevuld met de modernste lasergraveermachines en printers. Elke machine wordt door mezelf bediend, waardoor letterlijk elk gedrukt kaartje of elke gemaakte stempel door mijn handen gaat en gecontroleerd wordt. De focus op het eindresultaat wordt al bij de voordeur in de gaten gehouden. Zo worden bestellingen via de webshop vooraf beoordeeld op haalbaarheid en zal ik meedenken bij het uitwerken van een ontwerp voor een stempel of kaartje. Indien nodig vindt er altijd terugkoppeling met de klant plaats voordat een bestelling in productie wordt genomen.

Door de ruime ervaring met creatieve toepassingen op het gebied van stempels en drukwerk kan ik je adviseren bij specifieke wensen. Hierbij maak ik gebruik van een netwerk van leveranciers voor kwalitatieve producten en bijzondere papieren.

En niet onbelangrijk: Ook ik kan niet alles! Wanneer ik denk dat je ergens beter terecht kunt met je vraag of wanneer een specifiek ontwerp verzoek me niet ligt zul je me dit altijd horen zeggen! Waarschijnlijk heb ik wel een telefoonnummer of website in mijn telefoon staan waar je terecht zou kunnen met je vraag.

Karakter Prints bedient een markt van zowel particulieren als bedrijven en werkte voor onder andere Canon, Nike, Rabobank, Kunstencentrum Venlo, Gemeente Utrecht, Netflix, het Amstel Hotel, DPG Media en Riverdale. Daarnaast was ik te zien in o.a. VTwonen en Seasons.

Wat je nog niet over mij weet:

Het lijkt me tof om ook met jou aan de slag te gaan! Schroom niet om je vraag te stellen!