Ik ken de zoektocht! Voordat ik Karakter begon zocht ik naar dezelfde antwoorden. Uiteindelijk vond ik ze met het nodige vallen en opstaan en besloot ik om dingen zelf te gaan doen.

In 2013 ging ik op zoek naar het perfecte geboortekaartje voor ons zoontje Faas. Een aantal dingen wist ik zeker. De uitstraling moest een klein beetje imperfect worden, het papier moest bijzonder zijn en de tekst zou moeten worden ingedrukt.

Wat ik toen nog niet wist is dat deze techniek letterpress/boekdruk heet en al helemaal had ik toen niet kunnen bedenken dat ik enkele jaren later fulltime bezig zou zijn met deze techniek.

Karakter Prints is ontstaan vanuit een liefde voor het analoge drukwerk. Of dit nou een luxe uitnodiging is op bijzonder papier of een gestempeld geboortekaartje op restkarton.

Wie ben ik

Ik ben Bart Heesen. Trotste eigenaar van Karakter Prints. Een analoge print- en ontwerpstudio in Panningen. Ik woon samen met mijn vrouw Petra en kinderen Faas en Lola in Helden. Een vel papier, keukenmuur of scheikundewerkboek. Niets bleef vroeger bespaard voor mijn krabbels.

Toch koos ik uiteindelijk voor een carrière in de psychiatrische hulpverlening, waar ik 12 jaar werkzaam was. Uiteindelijk kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Ik ging in de leer bij een ambachtelijk drukker en al snel werden de nodige loodzware drukpersen verhuisd naar mijn huis.

In 2014 besloot ik Karakter Prints te starten. In de jaren die volgden ontwikkelde Karakter Prints zich tot een veelzijdige studio, waarbij stempels en letterpress drukwerk de hoofdmoot vormen. Inmiddels heb ik mijn studio aan huis verlaten voor een gave werkplek in een voormalige frisdrankfabriek in Panningen en ben ik hier fulltime werkzaam.

Wat ik doe

Mijn grootste drijfveer is om dag in dag uit samen met een klant gave resultaten te creeëren. Of het nou gaat om een stempel van 1×1 cm of een uitgebreide handgedrukte huisstijl.  Less is more is absoluut van toepassing in mijn werk, maar de uitvoering is daarbij voor mij enorm belangrijk. Een kleine aanpassing in het ontwerp of het gebruik van de juiste inkt en bijzonder papier kan van enorme meerwaarde zijn. Ook maak ik graag gebruik van andere ondergronden zoals beton, hout, leer of stof.

Wat je kunt verwachten

Ondanks een ruim aanbod aan afwerkingsmogelijkheden zul je in mijn stijl weinig toeters en bellen tegenkomen. Bij Karakter Prints houd ik het liever simpel.

Karakter Prints is en blijft een kleine onderneming. Ik werk met machines tussen de 125 en 40 jaar oud. Elke machine is handbediend, waardoor letterlijk elk gedrukt kaartje of elke gemaakte stempel door mijzelf gemaakt en gecontroleerd wordt. De focus op het eindresultaat wordt al bij de voordeur in de gaten gehouden. Zo worden bestellingen via de webshop vooraf beoordeeld op haalbaarheid en zal ik meedenken bij het uitwerken van een ontwerp voor een stempel of kaartje. Indien nodig vindt er altijd terugkoppeling met de klant plaats voordat een bestelling in productie wordt genomen.

Door de ruime ervaring met creatieve toepassingen op het gebied van stempels en drukwerk kan ik je adviseren bij specifieke wensen. Hierbij maak ik gebruik van een netwerk van leveranciers voor kwalitatieve producten en bijzondere papieren.

En niet onbelangrijk: Ook ik kan niet alles! Wanneer ik denk dat je ergens beter terecht kunt met je vraag of wanneer een specifiek ontwerp verzoek me niet ligt zul je me dit altijd horen zeggen! Waarschijnlijk heb ik wel een telefoonnummer of website in mijn telefoon staan waar je terecht zou kunnen met je vraag.

Karakter Prints bedient een markt van zowel particulieren als bedrijven en werkte voor onder andere Canon, Rabobank, Gemeente Utrecht, het Amstel hotel en Riverdale. Daarnaast was ik te zien in o.a. VTwonen en Seasons.

Wat je nog niet over mij wist:

Het lijkt me tof om ook met jou aan de slag te gaan. Of het nou gaat om een adresstempel, geboortekaartje of ontwerp van een huisstijl! Schroom niet om je vraag te stellen!