niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Stempelkussen bijvullen

Wanneer je stempelkussen opraakt is het lang niet altijd nodig om deze weg te gooien. Voor verschillende merken inkt verkopen we navulverpakkingen. Kleine flesjes stempelinkt die je zelf eenvoudig kunt toevoegen aan je lege stempelkussen of stempelkussens waar nog geen inkt in zit. De zogeheten ongedrenkte stempelkussens.

We verkopen momenteel navulflesjes van de merken Trodat en Versacraft

Een stempelkussen voorzien van inkt

Een stempelkussen (bij)vullen gaat heel eenvoudig. Toch zijn er een aantal tips die goed zijn om mee te nemen bij het vullen van je inktkussen:

 1. Zorg ervoor dat de navulinkt van hetzelfde merk is dan het stempelkussen. Stempelkussens hebben diverse soorten kussens aangepast aan het type inkt. Wanneer je merken gaat combineren ben je niet gegarandeerd van de beste afdruk.
 2. Breng de stempelinkt aan door golfjes te maken op het kussen (zie onderstaande foto).
 3. Laat de inkt vervolgens een tijdje intrekken. De inkt zal dan in het kussen worden opgenomen.
 4. Wanneer de inkt is ingetrokken zie je mogelijk nog plekken waar de inkt onvoldoende verzadigd is. Voeg hier nog wat druppels inkt toe.
 5. Voorkom een stempelkussen wat te verzadigd is! Een ‘nat’ inktkussen geeft minder mooie afdrukken. Vergelijk het met een schilderskwast waar te veel verf op zit.
 6. Doorgaans krijg je de mooiste afdrukken wanneer het stempelkussen net niet volledig verzadigd is. Een stempel heeft over het algemeen weinig inkt nodig om een mooie afdruk te maken. Zeker bij fijne details zul je zien dat de afdruk mooier wordt wanneer je juist wat minder inkt gebruikt.
 7. Wanneer je een stempelinkt voor de eerste keer gebruikt adviseren we deze altijd eerst even te testen. Zeker wanneer je op andere ondergronden dan papier of karton gaat werken kan het resultaat sterk afhankelijk zijn van de ondergrond.
Stempelkussen navullen reserve stempelinkt

Zelfinktende stempels bijvullen

De Trodat 7011 stempelinkt kan gebruikt worden om de cartridges in je Trodat Printy of Trodat Professional stempels bij te vullen. Bijvullen gaat op dezelfde manier als hierboven beschreven. Bij deze inktkussens adviseren we echter een reservecartridge te bestellen. Dit omdat deze cartridges op een specifieke manier in de fabriek worden gevuld, waardoor de afdruk strakker zal zijn dan wanneer je deze cartridges zelf gaat bijvullen. De reservekussens vind je in onze webshop.

In onderstaande video zie je hoe je zelf eenvoudig een cartridge kunt verwisselen


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0