niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Dit zijn geen letters!

Wat zie je?

Voorovergebogen kijken we in de kring in oude kisten. Wat zit er in? Draken, ruimteschepen of 4-koppige draken? Één antwoord is vandaag verboden….Letters! Want het zijn absoluut geen letters!

Groep 4/5 van basisschool het Spick in Beesel is bezig met het thema techniek. Telefonie en ruimtevaart werden al besproken. Vandaag gaan we ervaren wat er kan onstaan wanneer je anders kunt kijken naar bestaande vormen (letters).

Samenwerken

We kijken nog eens in de doos en de eerste contouren van een draak -hoe kan het ook anders in Beesel!- werden zichtbaar. In 5 enthousiasten groepen gaan de kids aan de slag. Zelfstandig, maar vooral ook door goed samen te werken staan er in korte tijd spectaculaire kunstwerkjes op papier.

Werken met lettervormen

Letters worden ingezet om contouren mee te maken, vlakken in te kleuren en zelf mee te wrijven. S. wil graag haar naam gebruiken voor haar beeld, maar lijkt in eerste instantie niet te weten waar te beginnen. Een tijdslimiet en een ‘boks’ om onze afspraak te bevestigen, blijkt voldoende om in no-time meerdere objecten te maken. Tijdens de presentatie verteld ze dat ze geleerd heeft dat het inspirerend kan werken om fouten te maken. Top!

De groepen hebben de smaak te pakken. Wanneer ze dan ook nog eens met Jack (mijn assistent deze dag) aan de grote pers mogen draaien is het feest compleet. De ontstane afdrukken worden verknipt en verveelvoudigd op het kopieerapparaat. Deze laatste biedt ook uitkomst bij het dilemma van de kinderen die in duo’s besloten te werken. Tevreden met hun werkstuk willen ze dit beide mee naar huis nemen. Geen probleem! Een kopie in zwart op fluor papier biedt uitkomst. Het werk wordt letterlijk in tweeën gesplitst en origineel en kopie worden samengebracht, zodat iedereen letterlijk de helft (of was het nu toch het geheel?) mee naar huis mag nemen!

Na enkele uren stevig doorwerken is het tijd voor de presentatie. Kastelen, raceauto’s en gouden koetsen worden gepresenteerd. Vooruitblikkend op het weekend bedenken we hoe thuis deze opdracht voortgezet kan worden. Wedden dat er dit weekend nog heel wat wc-rolletjes, eierdozen en aardappelen ingezet gaan worden als stempel in Beesel!


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0