niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Stempel op hout

Het natuurlijke karakter van hout, gecombineerd met het authentieke van een stempel

Een stempel op hout blijkt een bijzonder mooie combinatie te zijn. Een stempel sluit qua karakter aan bij de puurheid van hout en is daardoor als bv logostempel een mooi alternatief voor (vaak duurdere) stickers, metalen labels of brandstempels. De afgelopen maanden heb ik voor diverse producten een stempel op hout mogen maken.

Voor Just Blocks maakte ik bv. 4 verschillende stempels, welke gebruikt worden op de door hem gemaakte meubels. Ik maakte van het logo 2 varianten in 2 verschillende groottes. Hierdoor kan er bij elk meubel een passende stempel gezocht worden. Een eerste project waarvoor deze stempels gebruikts werden, zijn de meubels van poppodium Grenswerk in Venlo. Het authentieke karakter van de stempel op hout, komt mooi tot zijn recht bij de overige gebruikte materialen in de meubels en het gehele gebouw.

Toepasbaarheid

Een stempel vraagt om een redelijk vlak oppervlakte. Bij hout gaat dit prima op gladde en wat ruwere ondergronden, maar de structuur van bv schors is te ruw.

Verder gelden dezelfde eisen dan bij een reguliere stempel. Ook fijne details zijn prima te doen. Graag denk ik met je mee om een ontwerp te laten aansluiten bij het karakter van het hout.

Verwerking

Wanneer je hout stempelt en dit daarna nog gaat lakken, is het aan te raden de stempel op het hout te stempelen voordat deze de laatste laklaag krijgt. Wanneer je meerdere laklagen gebruikt zou ik de stempel plaatsen na de eerste laklaag. Mocht de stempel onverhoopt minder geslaagd (scheef, onleesbaar enz) uitpakken, dan valt deze nog weg te vegen om deze vervolgens opnieuw te stempelen.

Ook op onbewerkt hout kun je prima stempelen. Dit blijft ook zitten en is veeg- en watervast.

Stempel op hout met VersaCraft inkt

Het stempelen op hout vraagt een inkt die geschikt is voor poreuze ondergronden en niet zuigt in het hout. Ik raad hiervoor het VersaCraft stempelkussen aan.


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0