niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Grote stempels laten maken

In dit blog lees je over de verschillende mogelijkheden voor grote stempels. Ik verteld je welke alternatieven zijn voor de standaard stempels tot een formaat van 10×10 cm. Je komt dan uit op grote langwerpige stempelswiegstempels en natuurlijk bijpassende grote inktkussens.

Update: Het aanbod aan grote stempels is de afgelopen periode flink uitgebreid. De tekst in dit blog is zoveel mogelijk aangepast. Actuele info over grote stempels lees je ook in dit nieuwe blog.

Steeds vaker komt het verzoek om grote stempels te laten maken. Ik denk dat dit onder andere komt doordat steeds meer winkels en horecazaken ervoor kiezen hun papieren tassen te stempelen.

Een grote stempel is dan vaak een goedkoop alternatief voor andere bedrukkingsvormen. Zeker wanneer je in een kleinere oplage tassen nodig hebt bijvoorbeeld. Tussen het bedrijven door stempel je een voorraadje tasjes, zodat je gedurende de dag weer lekker vooruit kunt. Voordeel is dat het een schoon en simpel proces is, waardoor je dit werk kunt laten liggen om op een later moment verder te gaan.

Nog leuker trouwens! Stempel de papieren tas ter plekke aan de kassa wanneer je een bestelling weggeeft.

Naast de stempels voor tassen kun je een dergelijk formaat natuurlijk ook voor andere toepassingen inzetten. Zo maakte ik ooit grote stempels voor bewegwijzeringsbordjes voor een Italiaans B&B en maakte ik een stempel op A4 formaat die werd gebruikt om zelf een poster te stempelen.

Grote stempels

Naast de reguliere stempels verkoop ik diverse soorten grote stempels.

Langwerpige stempels

Deze grote langwerpige stempels hebben vaste maten. Binnen de maatvoering heb je natuurlijk de mogelijkheid een eigen formaat te kiezen. Door het handvat laten deze stempels zich prettig afdrukken. Deze stempels zijn ideaal voor dozen en tassen.

Wiegstempel

Bij grote stempels is het soms handig wanneer de stempel licht gebogen is, gebogen stempels noem je ook wel een wiegstempel. Hierdoor kun je de druk gelijkmatig verdelen en kun je een strakke afdruk maken. Deze stempels zijn te koop van 11.5 x 11.5 cm tot 20 x 26 cm.

Materiaal van stempel

De stempels van Karakter worden geproduceerd uit een van de betere rubbersoorten voor stempels. Naast een lange levensduur is dit materiaal geschikt voor haarscherpe details en een mooie gelijke inktafgifte.

Inkt voor grote stempels

Wellicht is je al opgevallen dat ik naast de grote stempelkussens veel kleine stempelkussens verkoop in het formaat 5 x 7 cm en kleiner. Dit vanwege de diversiteit aan kleuren en toepassingen en de gunstige prijs voor de kussens. Uitgezonderd de Trodat kussens kun je de kleine kussens ook gebruiken op grote stempels.

Is mijn ontwerp geschikt voor een grote stempel?

In principe kan ik van elke afbeelding een stempel maken. Toch zal je met het ene ontwerp betere afdrukken krijgen dan met het andere. Een simpele stelregel is: ‘Des te groter het te bedrukken oppervlakte is, des te lastiger het wordt’.

Dus, wanneer je bv een stempel van 15 x 15 cm wilt laten maken waarbij er een fijn kader is, met daarin een tekst of logo, gaat dit makkelijker dan wanneer het gehele oppervlakte (met een enkele uitsparing voor bv het logo daargelaten) gedrukt zou moeten worden.

Voorbeeld stempelen met grote stempel

In dit filmpje laat ik zien hoe je met een grote stempel mooie afdrukken krijgt. Let op! In dit filmpje wordt een stempel gebruikt waarmee ik ooit begond. Inmiddels hebben de stempels mooie houten handgrepen.

Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen!


 • Stempel laten maken van logo, tekst of afbeelding

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0