niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Letterpress Geboortekaartje


Een paar weken geleden drukte ik het eerste letterpress geboortekaartje op mijn nieuwe trapdegel. Best spannend omdat dit de eerste keer was dat de pers echt op de proef gesteld werd. Het woord druktemaker is voor mij in alle dubbelzinnigheid van toepassing, dus ik vroeg me vooraf het nodige af; Loopt hij lekker? Staat hij goed afgesteld? en valt het gewenste resultaat te bereiken? Gelukkig kan ik inmiddels volmondig ja antwoorden op mijn eigen vragen!

Het kaartje

Vader Ron ontwierp het kaartje, wat qua karakter mooi aansluit bij de specifieke letterpress look (eenvoudig design, weinig kleuren). In het design zijn kleine details verwerkt die verwijzen naar dit stel. Het kaartje is gedrukt in volvlak, waarbij een groot deel van het oppervlakte gekleurd is en het ontwerp uitgespaard is. We mengde een oud roze kleur die mooi past bij het 600 grams Crane Lettra papier en dit geeft het geboortekaartje een authentieke en exclusieve look.

kaartje met stempel

Het Letterpress geboortekaartje werd gecombineerd met een stempel. Een even praktische als eigenzinnige oplossing. Doordat we het kaartje vooraf konden drukken, kon deze snel na de geboorte verstuurd worden en gaf dit aanstaande vader en moeder, Ron en Ans de mogelijkheid aanwezig te zijn bij- en mee te doen aan het drukproces.

Het ontwerp was zo gemaakt dat de gegevens zoals geboortedatum en -gewicht achteraf toegevoegd konden worden. Dit zou gedaan kunnen worden met een nieuwe drukgang, maar Ron en Ans kozen voor een stempel. Op de dag dat Liz geboren werd, kreeg ik een ontwerp met de gegevens, waarna Ron de kaartjes een dag later kon stempelen. Het geboortekaartje krijgt door het karakter van de stempel een stoere look, die mooi aansluit bij de rest van het ontwerp. Qua stempelinkt kozen we voor Versafine. Een inkt die een diepe kleur geeft en zich goed laat drukken op het enigszins ruwe oppervlakte van het Crane Lettra papier.


 • Stempel laten maken van Logo, Afbeelding en Tekst - Karakter Prints

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0