niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Letterpress visitekaartjes


Het werd eens tijd om m’n eigen kaartjes te drukken. Al maanden ging ik kaartjesloos door het leven, wat natuurlijk niet de allerbeste reclame is voor een kaartjesmaker. Ik hou van eenvoud en dit was dan ook het belangrijkste uitgangspunt voor m’n letterpress visitekaartjes. Omdat ik zowel Letterpress als stempels maak, wou ik het karakter van deze stijlen ook in de kaartjes verwerken.

Colorplan

Ik had al snel het idee om craft te combineren met zwart. Het combineren van twee papiersoorten ‘duplexen’ is mogelijk in de Colorplan serie van GF Smith. Deze serie biedt de mogelijkheid om 50 verschillende papiersoorten, met 25 soorten embossings (structuren) en 8 diktes al dan niet te combineren. Het is zelfs mogelijk om 3, 4 of meer lagen papier over elkaar te laten verlijmen, voor een rijk kleurenpallet…..maargoed,
ik ging voor simpel: Daarom koos ik voor een zwarte voorkant met een ruitmotief en een craft-kleurige achterkant zonder structuur. Het mooie van deze serie papier is dat deze goed te betalen is en al vanaf 25 vellen te bestellen is in elk gewenste combi.

Binnen een week werd het papier bij me thuis bezorg en kon het drukken beginnen. Ik had inmmiddels m’n ontwerp al omgezet in cliches, zodat ik na het op maat snijden kon beginnen met drukken. Het snijden was voor mij de eerste keer om m’n 100 jaar oude snijder eens echt op de proef te stellen. Maar hij slaagde met verve! Een pak van 6 centimeter dik was geen enkel probleem en dat heeft niets met mijn spierballen te maken (want die heb ik niet).

Ik koos ervoor mijn logo op de voorkant in zwart te drukken. Zwart o
p zwart dus. Door de lichte glans van de inkt en enige indruk, valt het logo mooi op in de structuur van het kaartje. De strakke voorkant (refererend Letterpress) combineerde ik met een rauwere achterkant (refererend aan stempel). Door net wat te weinig inkt op de pers te doen kreeg de tekst een rauwere structuur welke lijkt op de structuur van stempels.

Vanaf nu gaat de kaartjesmaker niet langer kaartjesloos door het leven. Maar ze mogen op hoor! Alweer genoeg ideeën voor een volgende serie kaartjes!


 • Stempel met houten handvat laten maken met logo, afbeelding of tekst

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0