niet goed geld terug garantie | gratis verzending vanaf 75,- | stempels binnen 1 werkdag verzonden
Logo Karakter PrintsLetterpress K

Lakstempel

Je kent ze vast wel! De mooie zegels die vroeger met een soort van kaarsenvet werden gebruikt om documenten te verzegelen. Deze lakzegels kun je nog steeds maken doormiddel van een op maat gemaakte lakstempel!

Hoe werkt een lakstempel?

Het eeuwenoude principe van een lakstempel werkt eigenlijk nog steeds hetzelfde. In de afgelopen jaren hebben moderne mogelijkheden er voor gezorgd dat het maken van een lakstempel en het gebruik ervan makkelijker is geworden.

De lakstempel wordt gemaakt door een messing plaat te graveren. De delen van het messing die gegraveerd worden zullen in het eindresultaat omhoog komen. De lak loopt hier in en laat een afdruk achter in de warme zegellak. De lak die over is zal zich rond de zegel samenvoegen, wat zorgt voor de rand rond de zegel. Des te meer lak gebruik wordt des te groter deze rand ook zal worden.

Lakstempel laten maken

We kunnen de lakstempels in 7 verschillende formaten aanbieden. Allen rond, enkel de diameter verschilt. We kunnen je helpen met het ontwerp voor deze stempel, maar het is natuurlijk ook mogelijk om het ontwerp rechtstreeks in te sturen. Hoewel de natuurgetrouwheid van een lakstempel verrassend groot is, is het wel belangrijk om er bij het ontwerp rekening mee dat het ontwerp leesbaar moet worden. Dunne haarlijnen zijn lastiger dan wat grovere afbeeldingen.

Lakstempel gebruiken

De allermooiste methode voor het gebruik van de lakstempel is om deze te gebruiken in combinatie met de originele Gutenberg lakstaven. Deze staven gaan niet roken en de kleur blijft ook na verbranding mooi. De makkelijkste methode om deze lakstaven te gebruiken is door deze in kleine stukjes te brokkelen en in een oude lepel te verhitten boven een waxinelichtje. Wanneer de lak vloeibaar wordt kun je deze over het papier gieten en de lakstempel erin drukken. Een halve minuut later ben je klaar en heb je een authentieke touch gegeven aan bv. je geboortekaartje, trouwkaart of uitnodiging.


 • Stempel laten maken van logo, tekst of afbeelding

  Stempel laten maken

  vanaf 13.20 incl. BTW
  Bekijk product
 • houten plattegrond laten maken van eigen dorp of stad in hout en zwart gebeitst

  houten plattegrond op maat

  prijs | 29.5074.95 incl. BTW
 • Budgetvriendelijke stempelinkt Trodat 9052

  Trodat 9052 stempelkussen zwart 11×7 cm

  prijs | 4.95 incl. BTW
0